Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Soldatii rusi ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse detasati in asa zisa republica transnistreana privesc misiunea lor din regiunea secesionista de peste Nistru ca pe o pedeapsa la care sunt supusi atunci cand sunt dislocati in stanga Nistrului. Aproximativ 70% dintre militarii rusi din Transnistria si-au depus cereri adresate Ministerului Apararii de la Moscova pentru a fi transferati la unitati militare de pe teritoriul Federatiei Ruse.

Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Prezenta trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova a devenit o povara pentru multi din militarii rusi, drept dovada stand numeroasele solicitari de transferuri pe care soldatii rusi le fac uneori chiar si imediat dupa sosirea in Transnistria.

Dupa ce Rada Suprema de la Kiev a denuntat cinci acorduri de cooperare tehnico-militara cu Rusia, inclusiv acordul privind tranzitul trupelor ruse spre Transnistria, soldatii rusi mai puteau ajunge in regiunea separatista doar prin aeroportul Chisinau. Insa, in ultimii ani, chiar si pe aeroportul Chisinau, uneori soldatii rusi sunt retinuti si deportati.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Presa rusa noteaza ca din octombrie 2014 pana in iunie 2015, autoritatile de la Chisinau au interzis accesul in Republica Moldova pentru aproximativ 100 de militari rusi. Pentru a ajunge in regiunea separatista de peste Nistru, uneori soldatii rusi sunt nevoiti sa recurga la metode neconventionale, sau sa intre in Republica Moldova de pe teritoriul Romaniei.

Grupului Operativ al Trupelor Ruse este compus din doua batalioane de aproximativ 1000 de militari, cu misiunea de a asigura paza depozitelor de armament  ale fostei Armate a 14-a de la Cobasna, unde se estimeaza ca s-ar mai afla inca intre 19-21 tone de munitii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Comunicat de Presă! "Drumul Crucii Domnului Mihai Eminescu"!

Dum iun. 12 , 2016
Celebrarea înaintașilor este prima datorie a unei națiuni către ea însăși, este sigiliul moral al identității. În memoria și pentru onorul domnului Mihai Eminescu, Voievodul Limbii Române, am inițiat “Drumul Crucii.” Pe 14 Iunie la ora 12,00 se oficiază Slujba de pomenire și parastas la Biserica Sfântu Gheorghe-Nou, iar a […]
Mihai Eminescu

Poate vă place și:

libris.ro