Mihai Eminescu
Celebrarea înaintașilor este prima datorie a unei națiuni către ea însăși, este sigiliul moral al identității. În memoria și pentru onorul domnului Mihai Eminescu, Voievodul Limbii Române, am inițiat “Drumul Crucii.” Pe 14 Iunie la ora 12,00 se oficiază Slujba de pomenire și parastas la Biserica Sfântu Gheorghe-Nou, iar a doua zi dimineața la ora 08,00, cu Binecuvântarea Pr. Dr., Emil Cărămizaru, vom pleca pe jos de peste drum de lăcaș, (Monumentul Lupoaicei) spre mormântul Poetului de la Bellu.
Procesiunea este întregită de elevi, cadre militare, profesori, scriitori, ziariști, iubitori de cultură. Vom purta cu noi flori, portretele și cărțile Poetului, Tricolorul, toate acestea amintind de străvechea noastră spiritualitate.
Cu sprijinul Centrului Cultural al Ministerului de Interne, la mormântul Poetului participă Fanfara Jandarmeriei Române, această solemnitate fiind pentru a da onorul cuvenit Poetului. S-a implicat în eveniment și Inspectoratul Școlar al sectorului 4. Reprezentanții Patriarhiei Române vor oficia Slujba de pomenire și parastas.
Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist – inițiatorul proiectului.
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment