Republica Moldova

Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Soldatii rusi ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse detasati in asa zisa republica transnistreana privesc misiunea lor din regiunea secesionista de peste Nistru ca pe o pedeapsa la care sunt supusi atunci cand sunt dislocati in stanga Nistrului. Aproximativ 70% dintre militarii rusi din Transnistria si-au depus cereri adresate Ministerului Apararii de la Moscova pentru a fi transferati la unitati militare de pe teritoriul Federatiei Ruse.

Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Prezenta trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova a devenit o povara pentru multi din militarii rusi, drept dovada stand numeroasele solicitari de transferuri pe care soldatii rusi le fac uneori chiar si imediat dupa sosirea in Transnistria.

Dupa ce Rada Suprema de la Kiev a denuntat cinci acorduri de cooperare tehnico-militara cu Rusia, inclusiv acordul privind tranzitul trupelor ruse spre Transnistria, soldatii rusi mai puteau ajunge in regiunea separatista doar prin aeroportul Chisinau. Insa, in ultimii ani, chiar si pe aeroportul Chisinau, uneori soldatii rusi sunt retinuti si deportati.

Presa rusa noteaza ca din octombrie 2014 pana in iunie 2015, autoritatile de la Chisinau au interzis accesul in Republica Moldova pentru aproximativ 100 de militari rusi. Pentru a ajunge in regiunea separatista de peste Nistru, uneori soldatii rusi sunt nevoiti sa recurga la metode neconventionale, sau sa intre in Republica Moldova de pe teritoriul Romaniei.

Grupului Operativ al Trupelor Ruse este compus din doua batalioane de aproximativ 1000 de militari, cu misiunea de a asigura paza depozitelor de armament  ale fostei Armate a 14-a de la Cobasna, unde se estimeaza ca s-ar mai afla inca intre 19-21 tone de munitii.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

5 zile ago