Presa germana ataca tarile care nu doresc cote obligatorii de imigranti. Dar de datoriile Germaniei catre Romania oare ce se mai aude?, foto: captura youtube
Romania, solutia folosita pentru a descuraja migratia
Imigrantii din taberele din Grecia dispar miraculos in momentul cand aud ca urmeaza sa fie mutati in Romania sau in alte state mai sarace ale UE in cadrul sistemului de distribuire stabilit de Comisia Europeana. Potrivit Financial Times, unul din sapte solicitanti de azil distribuiti prin sistemul stabilit de Comisia Europeana refuza mutarea in tari precum Romania, Bulgaria sau alte tari ale Uniunii Europene cu un nivel scazut de trai.
O statistica facuta publica de guvernul Greciei confirma acest lucru: 191 de imigranti care solicitasera azil din totalul de 1324 de persoane care urmau sa fie relocate de pe teritoriul Greciei, au disparut subit neacceptand propunerile facute.
In toamna anului 2015, Comisia Europeana a stabilit relocarea si distribuirea a 160.000 de refugiati intre statele membre ale UE, pe baza unor asa zise cote obligatorii. Insa planul a fost zadarnicit de cele mai multe ori de refuzul multora dintre imigranti de a fi mutati in tari mai sarace ale UE, cum ar fi Romania sau Bulgaria.
Din 67 de refugiati care urmau sa fie trimisi din Grecia in Romania, 32 s-au retras din programul de relocare potrivit datelor oficiale facute publice de catre autoritatile guvernamentale din Grecia. De asemenea, 36 din cei 47 de refugiati din Grecia pe care trebuia sa-i primeasca Bulgaria au parasit programul de relocare.
Sistemul de distribuire al refugiatilor prin cote obligatorii stabilit de catre Comisia Europeana intampina dificultati si din cauza refuzului unor tari precum Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia de a primi refugiati.
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Pe 27 iunie 1849, Avram Iancu a trimis un răspuns oficial colonelului ungar Iosif Simonffy…
Leave a Comment