Deportari

Tarile victime ale deportarilor staliniste cer despagubiri Rusiei

Ucraina, Polonia si cele trei state baltice (Lituania, Letonia si Estonia), condamna deportarile masive din timpul regimului stalinist carora le-au cazut victime cetatenii acestor tari in anii ’40 si cer Rusiei sa recunoasaca aceste crime, sa ofere compensatii celor afectati care inca mai sunt in viata sau familiilor acestora si sa renunte de asemenea la glorificarea atrocitatilor comise de catre regimul sovietic.

Tarile victime ale deportarilor staliniste cer despagubiri Rusiei

Intr-un comunicat comun, ministrii de justitie ai celor cinci tari amintesc de dramele umane inimaginabile prin care au trecut cei deportati si familiile acestora, condamnand crimele lase comise de catre un regim totalitar sovietic.

In calitate de mostenitoare a URSS, Federatia Rusa nu a luat nici o masura reparatorie fata de numeroasele victime ale regimului sovietic, nici macar de ordin moral, ba chiar mai mult, organizeaza cu dese ocazii festivitati grandioase de glorificare a trecutului sovietic si ale atrocitatilor comise de regimurile totalitare din timpul URSS.

Nu este pentru prima data cand Rusia, in calitate de succesoare a fostei Uniuni Sovietice, este blamata pentru crimele impotriva umanitatii savarsite in timpul regimului sovietic, multe dintre acestea fiind infaptuite chiar si dupa finalizarea celui de-al doilea razboi mondial, lagarele mortii din URSS, oribilele gulaguri, functionand pentru o perioada mult mai indelugata decat cele naziste si provocand un numar urias de victime.

Romania este si ea la randul ei, una din tarile cu numeroase victime ale deportarilor masive staliniste, modalitati barbare prin care autoritatile sovietice au dorit indepartarea oricarei posibile opozitii din tarile invadate, totul fiind initiat in urma semnarii infamului pact Molotov-Ribbentrop.

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago