Site icon Glasul.info

Statul incurajeaza romanii din strainatate sa se intoarca in Romania si sa-si deschida o afacere

Tinerii Moldovei promoveaza Unirea cu Romania in peste 800 de sate din Republica Moldova, Foto: tinerii.md

Tinerii Moldovei promoveaza Unirea cu Romania in peste 800 de sate din Republica Moldova, Foto: tinerii.md

Statul incurajeaza romanii din strainatate sa se intoarca in Romania si sa-si deschida o afacere.

Romanii plecati in strainatate care vor lua decizia de a se intoarce in tara cu scopul de a-si deschide o afacere pe plaiurile mioritice, ar putea fi ajutati financiar de catre statul roman sa-si puna afacerea pe picioare.

Guvernul lucreaza la un proiect legislativ potrivit caruia autoritatile vor sprijini inclusiv financiar, pe romanii care muncesc acum in strainatate dar vor sa se intoarca in tara. Proiectul va fi elaborat de catre Ministerul Muncii, estimandu-se ca acesta va fi gata in maxim doua saptamani.

Statul incurajeaza romanii din strainatate sa se intoarca in Romania si sa-si deschida o afacere

Potrivit proiectului legislativ, Ministerul Economiei ar urma sa-i sprijine din toamna acestui an, pe romanii care decid sa se intoarca in tara si sa-si deschida o afacere. Autoritatile estimeaza ca vor primi cele mai multe cereri din partea romanilor stabiliti acum in Marea Britanie, acolo aflandu-se la acest moment cei mai multi romani din diaspora cu afaceri proprii.

“Lacramioara, bucatar-sef de profesie, a avut un restaurant la Suceava. In urma cu 10 luni a renuntat la el si s-a mutat in Marea Britanie, in cautarea unui trai mai bun. Si-ar dori insa, ca intr-o zi sa se intoarca in Romania si sa-si deschida un alt restaurant. Mai ales acum, cand nu stie ce se va intampla cu romanii de acolo daca Regatul Unit va parasi Uniunea Europeana. Oficial, in Marea Britanie muncesc legal 223.000 de romani si inca o suta de mii fara acte”, scrie stirileprotv.ro.

Intentia imediata a Ministerului Economiei este aceea de a crea un fond de investitii destinat romanilor care vor sa se intoarca in tara. Potrivit unor surse din guvern, romanii care se intorc in tara cu ganduri de antreprenoriat vor putea primi un ajutor din partea statului de pana la 50.000 de lei.

Exit mobile version