Societate

De ce costa atat de mult intretinerea in orasele mari? Cine umfla nota de plata la intretinere?

Nota de plata la intretinere pentru un apartament obisnuit depinde de oras, de zona in care locuiesti si de cat de lacomi sunt administratorii asociatiilor de proprietari care stabilesc asa zisele „cheltuieli” de intretinere. In timp ce in orasele mari intretinerea unui apartament costa destul de mult pentru buzunarele noastre, in orasele mici, mai ales in acelea in care nu prea mai sunt locuri de munca si puterea de cumparare este foarte mica, intretinerea are preturi mai degraba modice.

De ce costa atat de mult intretinerea in orasele mari? Cine umfla nota de plata la intretinere?

Romanii care locuiesc in marile centre urbane din tara ar putea fi socati sa afle ca in orasele mici, acolo unde practic aproape ca nu mai exista deloc locuri de munca, facturile la intretinere sunt extrem de mici, ba chiar am putea spune ca sunt neglijabile.

De ce exista aceste diferente uriase? In primul rand, piata este reglata in functie de cerere si oferta: in orasele mari, cu o dezvoltare economica mai puternica, locuitorii isi permit sa plateasca sume mai mari pentru cheltuielile zilnice. Insa totusi asta nu explica pe deplin de ce diferentele sunt uneori de-a dreptul uriase intre facturile platite la intretinere de catre romanii din diverse parti ale tarii.

Pe langa diverse „pierderi pe retea” mai mult sau mai putin reale imputate locatarilor, administratorii asociatiilor de locatari intind uneori coarda dincolo de bunul simt, cu asa zise anumite cheltuieli de intretinere, asta in cazul fericit in care nu tin registre contabile duble sau nu fug cu banii locatarilor si apoi sunt de negasit.

Cu toate ca in ultimii au fost niste incercari mai degraba timide de reglementare a situatiei administratorilor asociatiilor de locatari, inca mai exista cazuri in care acestia isi depasesc cu mult atributiile si responsabilitatile specifice functiei lor, abuzand de naivitatea si rabdarea locatarilor in ceea ce priveste calculul real al facturilor la intretinere.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago