18 iulie 1976 – Romfilatelia a celebrat 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii

18 iulie 1976 – Romfilatelia a celebrat 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii

Pe 18 iulie 1976, o tanara gimnasta din Romania, o copila de doar 14 ani “cu breton”, uimea lumea intreaga cu o performanta nemaintalnita pana la acel moment si greu de egalat: primul zece “absolut” obtinut la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal.

La 40 de ani de la primul zece “absolut” al gimnasticii olimpice, Romfilatelia onoreaza performanta si realizarile Nadiei Comăneci care au revolutionat gimnastica mondiala printr-o emisiune speciala de marci postale intitulata “Nadia Comăneci, Primul 10 olimpic al gimnasticii”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Nu doar lumea intreaga a fost surprinsa de performanta gimnastei din Romania ci si afisajul electronic de la Montreal care afisa notele, care nu era programat inca sa arate nota 10, el fiind prevazut pe atunci doar cu trei spatii pentru afisarea notelor, astfel ca pe ecran a aparut nota 1.00.

18 iulie 1976 – Romfilatelia a celebrat 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii

“Fiecare popor are marile sale valori, iar România are un număr impresionant de personalităţi cu care se mândreşte şi ale căror realizări au trecut graniţele ţării. Una dintre aceste personalităţi este şi cea mai mare gimnastă a lumii: Nadia Comăneci.

Realizările Nadiei Comăneci au revoluţionat gimnastica mondială, şi astfel a intrat în istorie, fiind cel mai bun sportiv român al tuturor timpurilor care a fost înscris în International Gymnastics Hall of Fame, în anul 1993.”, scrie romfilatelia.ro

 

Foto: romfilatelia.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

LA CERNĂUŢI S-A DESFĂŞURAT CEA DE-A 27-A EDIŢIE A FESTIVALULUI „ÎNTÂLNIRI BUCOVINENE”

Dum iul. 17 , 2016
Pe parcursul a 27 de ani, Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri bucovinene” a reuşit să etaleze în arborele culturilor europene cea mai de preţ zestre, moştenită de secole a  etniilor conlocuitore din Bucovina, reprezentând nu doar o sărbătoare culturală multietnică, unică în Europa, frumoasele tradiții bucovinene, specifice fiecărei comunități etnice, […]
LA CERNĂUŢI S-A DESFĂŞURAT CEA DE-A 27-A EDIŢIE A FESTIVALULUI „ÎNTÂLNIRI BUCOVINENE”, Foto: zorilebucovinei.com

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News