Laurian Stanchescu

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Înainte de a iniția „Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, sindicaliștii de la CEO epuizaseră cele două forme clasice de frondă: greva foamei și protestele pe loc. Cu imaginație și anvergură strategică, cele două acțiuni pot provoca oricând seisme sociale ireversibile. Depinde cine gândește construcția și rostogolirea ideii.

Atunci am vorbit cu domnii Dumitru Pârvulescu și Cristi Lădaru și le-am propus ideile mele: Marșul pe jos la București și un Memorandum adresat Guvernului și Președinției. Revenind la „Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, am analizat îndelung evenimentul, fără emoție, dar cu luciditate chirurgicală.

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Aparițiile fantomatice ale lui Marin Condescu din timpul Marșului, convocarea liderilor sindicali de către domnia sa (am fost invitat și eu, dar m-am opus planurilor sale neonorante) pentru a le transmite mesajele Guvernului, insistența ca „Marșul” să fie oprit și întors din drum, aranjarea unei întâlniri la Guvern, eram încă pe drum, (m-am opus) dar acceptată de liderii sindicatului CEO, mi-au confirmat conexiunile că pe ideea mea se pusese un preț.

Am fost dat la o parte de la toate dialogurile cu Guvernul, așa s-a primit dispoziție. Liderii minerilor au fost de acord. Poți înlătura omul care ți-a deschis ușile Guvernului și te-a invitat prin Rareș Bogdan la Realitatea TV? La București am propus o nouă strategie, aceea de a ne întinde pe jos și cu pumnul ridicat spre cer, nu spre Dumnezeu.

Așa gândisem apogeul acțiunii, explozia ei. Muream sau învingeam! M-au ascultat câțiva, ceilalți se odihneau pe iarbă, dădeau interviuri, ignorau propria luptă pentru salvarea CEO, iar liderii au fost chemați și au mers la o discuție inutilă cu reprezentanții Guvernului. Situația de la CEO începe să aibă un deznodământ tragic, iar lipsa de luciditate și absența luptei sindicale, pot distruge definitiv acest simbol național, iar Gorjul să-și piardă destinul brâncușian.

Eu nu am încheiat „Marșul minerilor și energeticienilor”, îmi duc această idee până la capăt! Voi reveni la Târgu Jiu să încep războiul total pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia! CHIAR ȘI SINGUR! GORJUL MOARE!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Leave a Comment
Share
Published by
Laurian Stănchescu

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago