libris.ro

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Înainte de a iniția „Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, sindicaliștii de la CEO epuizaseră cele două forme clasice de frondă: greva foamei și protestele pe loc. Cu imaginație și anvergură strategică, cele două acțiuni pot provoca oricând seisme sociale ireversibile. Depinde cine gândește construcția și rostogolirea ideii.

Atunci am vorbit cu domnii Dumitru Pârvulescu și Cristi Lădaru și le-am propus ideile mele: Marșul pe jos la București și un Memorandum adresat Guvernului și Președinției. Revenind la „Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, am analizat îndelung evenimentul, fără emoție, dar cu luciditate chirurgicală.

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Aparițiile fantomatice ale lui Marin Condescu din timpul Marșului, convocarea liderilor sindicali de către domnia sa (am fost invitat și eu, dar m-am opus planurilor sale neonorante) pentru a le transmite mesajele Guvernului, insistența ca „Marșul” să fie oprit și întors din drum, aranjarea unei întâlniri la Guvern, eram încă pe drum, (m-am opus) dar acceptată de liderii sindicatului CEO, mi-au confirmat conexiunile că pe ideea mea se pusese un preț.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Am fost dat la o parte de la toate dialogurile cu Guvernul, așa s-a primit dispoziție. Liderii minerilor au fost de acord. Poți înlătura omul care ți-a deschis ușile Guvernului și te-a invitat prin Rareș Bogdan la Realitatea TV? La București am propus o nouă strategie, aceea de a ne întinde pe jos și cu pumnul ridicat spre cer, nu spre Dumnezeu.

Așa gândisem apogeul acțiunii, explozia ei. Muream sau învingeam! M-au ascultat câțiva, ceilalți se odihneau pe iarbă, dădeau interviuri, ignorau propria luptă pentru salvarea CEO, iar liderii au fost chemați și au mers la o discuție inutilă cu reprezentanții Guvernului. Situația de la CEO începe să aibă un deznodământ tragic, iar lipsa de luciditate și absența luptei sindicale, pot distruge definitiv acest simbol național, iar Gorjul să-și piardă destinul brâncușian.

Eu nu am încheiat „Marșul minerilor și energeticienilor”, îmi duc această idee până la capăt! Voi reveni la Târgu Jiu să încep războiul total pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia! CHIAR ȘI SINGUR! GORJUL MOARE!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.