RSS

Până și vacile vor să evadeze di…

Până și vacile vor să…

Se trezesc și politicienii din R…

Se trezesc și politic…

Românii din Austria au organizat…

Românii din Austria a…

Un proiect păgubos pentru buzuna…

Un proiect păgubos pe…

După opiniile legate de zoofilie…

După opiniile legate …

Mihai Tîrnoveanu: "11 mii de mar…

Mihai Tîrnoveanu: "11…

Devine și România pușcărie neoma…

Devine și România puș…

Un raport oficial al FMI arată c…

Un raport oficial al …

Un nou octombrie plin de "babe" …

Un nou octombrie plin…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Print Friendly, PDF & Email

Înainte de a iniția “Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, sindicaliștii de la CEO epuizaseră cele două forme clasice de frondă: greva foamei și protestele pe loc. Cu imaginație și anvergură strategică, cele două acțiuni pot provoca oricând seisme sociale ireversibile. Depinde cine gândește construcția și rostogolirea ideii.

Atunci am vorbit cu domnii Dumitru Pârvulescu și Cristi Lădaru și le-am propus ideile mele: Marșul pe jos la București și un Memorandum adresat Guvernului și Președinției. Revenind la “Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, am analizat îndelung evenimentul, fără emoție, dar cu luciditate chirurgicală.

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Aparițiile fantomatice ale lui Marin Condescu din timpul Marșului, convocarea liderilor sindicali de către domnia sa (am fost invitat și eu, dar m-am opus planurilor sale neonorante) pentru a le transmite mesajele Guvernului, insistența ca “Marșul” să fie oprit și întors din drum, aranjarea unei întâlniri la Guvern, eram încă pe drum, (m-am opus) dar acceptată de liderii sindicatului CEO, mi-au confirmat conexiunile că pe ideea mea se pusese un preț.

Am fost dat la o parte de la toate dialogurile cu Guvernul, așa s-a primit dispoziție. Liderii minerilor au fost de acord. Poți înlătura omul care ți-a deschis ușile Guvernului și te-a invitat prin Rareș Bogdan la Realitatea TV? La București am propus o nouă strategie, aceea de a ne întinde pe jos și cu pumnul ridicat spre cer, nu spre Dumnezeu.

Așa gândisem apogeul acțiunii, explozia ei. Muream sau învingeam! M-au ascultat câțiva, ceilalți se odihneau pe iarbă, dădeau interviuri, ignorau propria luptă pentru salvarea CEO, iar liderii au fost chemați și au mers la o discuție inutilă cu reprezentanții Guvernului. Situația de la CEO începe să aibă un deznodământ tragic, iar lipsa de luciditate și absența luptei sindicale, pot distruge definitiv acest simbol național, iar Gorjul să-și piardă destinul brâncușian.


(P):Noul Huawei Mate 20 Pro
disponibil la precomandă

Eu nu am încheiat “Marșul minerilor și energeticienilor”, îmi duc această idee până la capăt! Voi reveni la Târgu Jiu să încep războiul total pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia! CHIAR ȘI SINGUR! GORJUL MOARE!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sprijină și tu financiar echipa Glasul.info
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
Prin Paypal: rfbursa@gmail.com

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline