RSS

The Jerusalem Post: "Președintel…

The Jerusalem Post: "…

Alexandra CAN, candidată pentru …

Alexandra CAN, candid…

Românii din Ucraina: "În pofida …

Românii din Ucraina: …

A plecat dintre noi și istoricul…

A plecat dintre noi ș…

La 24 aprilie 1918 era semnat Tr…

La 24 aprilie 1918 er…

În timp ce Europa de Vest se bat…

În timp ce Europa de …

Pedeapsa cu moartea pentru viola…

Pedeapsa cu moartea p…

Ce-avem în fruntea României? Un …

Ce-avem în fruntea Ro…

Minuneeee! S-au trezit guvernanț…

Minuneeee! S-au trezi…

Închisoare de până la 2 ani pent…

Închisoare de până la…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Print Friendly, PDF & Email

Înainte de a iniția “Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, sindicaliștii de la CEO epuizaseră cele două forme clasice de frondă: greva foamei și protestele pe loc. Cu imaginație și anvergură strategică, cele două acțiuni pot provoca oricând seisme sociale ireversibile. Depinde cine gândește construcția și rostogolirea ideii.

Atunci am vorbit cu domnii Dumitru Pârvulescu și Cristi Lădaru și le-am propus ideile mele: Marșul pe jos la București și un Memorandum adresat Guvernului și Președinției. Revenind la “Marșul minerilor și energeticienilor” – 320 km pe jos, am analizat îndelung evenimentul, fără emoție, dar cu luciditate chirurgicală.

MARȘUL MINERILOR ȘI ENERGETICIENILOR A FOST TRĂDAT!

Aparițiile fantomatice ale lui Marin Condescu din timpul Marșului, convocarea liderilor sindicali de către domnia sa (am fost invitat și eu, dar m-am opus planurilor sale neonorante) pentru a le transmite mesajele Guvernului, insistența ca “Marșul” să fie oprit și întors din drum, aranjarea unei întâlniri la Guvern, eram încă pe drum, (m-am opus) dar acceptată de liderii sindicatului CEO, mi-au confirmat conexiunile că pe ideea mea se pusese un preț.

Am fost dat la o parte de la toate dialogurile cu Guvernul, așa s-a primit dispoziție. Liderii minerilor au fost de acord. Poți înlătura omul care ți-a deschis ușile Guvernului și te-a invitat prin Rareș Bogdan la Realitatea TV? La București am propus o nouă strategie, aceea de a ne întinde pe jos și cu pumnul ridicat spre cer, nu spre Dumnezeu.

Așa gândisem apogeul acțiunii, explozia ei. Muream sau învingeam! M-au ascultat câțiva, ceilalți se odihneau pe iarbă, dădeau interviuri, ignorau propria luptă pentru salvarea CEO, iar liderii au fost chemați și au mers la o discuție inutilă cu reprezentanții Guvernului. Situația de la CEO începe să aibă un deznodământ tragic, iar lipsa de luciditate și absența luptei sindicale, pot distruge definitiv acest simbol național, iar Gorjul să-și piardă destinul brâncușian.

Eu nu am încheiat “Marșul minerilor și energeticienilor”, îmi duc această idee până la capăt! Voi reveni la Târgu Jiu să încep războiul total pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia! CHIAR ȘI SINGUR! GORJUL MOARE!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!
Daca ne apreciati munca, acum puteti dona si in contul nostru de Paypal


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Male Leisure Canvas Sports Sling Bag

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline