Site icon Glasul.info

Talibanii isi recuceresc pozitiile in Afganistan

Talibanii isi recuceresc pozitiile in Afganistan

Talibanii isi recuceresc pozitiile in Afganistan

Concentrata pe intalnirea dintre sultanul Erdogan si tarul Putin, presa occidentala a ignorat in ultima vreme ceea ce se intampla acum in Afganistan. Talibanii sunt pe punctul de a cuceri tot mai multe dintre vechile pozitii detinute in sudul Afganistanului, apropiindu-se de campurile cu mac, o importanta sursa de venit pentru locuitorii provinciei Helmand.

Armata guvernamentala a Afganistanului face fata din ce in ce mai greu atacurilor venite din partea talibanilor, atacuri care devin de la o zi la alta tot mai feroce si mai puternice. Deja sunt mai multe drumuri importante care acum sunt in totalitate controlate de catre talibani.

Talibanii isi recuceresc pozitiile in Afganistan

Cei aproximativ 200.000 de locuitori ai orasului Lashkargah sunt deja ingrijorati fata de soarta care ii asteapta in caz ca orasul va fi cucerit si se va reinstaura din nou regimul totalitar al talibanilor. Multi dintre locuitori sunt pregatiti sa se refugieze, fiind constienti de represaliile care vor avea loc daca orasul cade in mainile talibanilor.

Cele mai agresive lupte din Afganistan s-au dat pentru controlul campurilor cultivate cu mac, o sursa importanta de venit pentru afgani, de unde pleaca anual spre tarile occidentale mari cantitati de droguri.

Autoritatile guvernamentale din Afganistan recunosc ca situatia este ingrijoratoare si ca armata face fata cu greu luptelor ce se duc simultan in mai multe regiuni ale tarii.

Glasul.info

Exit mobile version