Coruptie

Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Este o intrebare pertinenta, in contextul in care cei care au fost la carma Bancii Nationale a Romaniei au participat activ la „recomandarea” contractarii unui imprumut deosebit de pagubos pentru cetatenii romani si anume imprumutul celor 20 de miliarde de euro de la FMI.

Pentru ce au supradimenstionat atunci lobby-istii din domeniul bancar imprumutul luat de la FMI, stiind bine ca vor urma consecinte catastrofale pentru economia si cetatenii Romaniei? Incepand din anul 2009, de la initierea crizei economice si ajungandu-se apoi la implementarea asa ziselor masuri de austeritate, au fost falimentate peste 250.000 de firme mici si mijlocii care generau locuri de munca si care asigurau contributii la fondurile de pensii si la cele de asigurari sociale si de sanatate.

Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Odata cu instalarea guvernului Ciolos, un guvern instalat in mod special fara a avea vreo urma de raspundere politica, se fac iarasi planuri pentru o criza economica artificial creata, pentru a se concepe din nou nejustificat „necesitatea” unui imprumut pagubos de la FMI.

Ni se vor repeta aceleasi gogorite din anii 2008-2009, faptul ca in Romania cresterea economica este alimentata de consum, de relaxarea fiscala si de pomenile electorale. De cand a intrat guvernarea tehnocrata, s-a inregistrat cea mai scazuta rata de absorbtie a fondurilor europene, aproape de zero, ceea ce a dus la adancirea deficitului de plati si la cresterea deficitului balantei comerciale.

Vom asista din nou la cardasia dintre  guvernantii „bruxellezi” si lobby-istii bancari care ne vor urla in timpane despre „necesitatea” unui nou imprumut de la FMI? Cat de „nationala” mai poate fi o institutie care face lobby pentru contractarea unui imprumut pagubos de la FMI?

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

19 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago