Ecologie

Un inventator din Noua Zeelanda propune construirea caselor din plastic reciclabil

Un inventator din Noua Zeelanda vrea sa dea o noua utilitate permanenta deseurilor de plastic, transformand plasticul reciclat in caramizi special create pentru constructii modulare. Pentru acest scop a construit o masinarie care transforma deseurile de plastic in caramizi cu care se pot construi case, acestea fiind special concepute pentru constructii modulare care nu necesita nici un fel de adezivi si ofera si o izolatie buna.

Aceste tipuri de caramizi sunt deja folosite pentru a construi case cu buget redus in Hawaii. Compania ByFusion isi propune sa vanda aceste unitati modulare reciclate in toata lumea. In acest moment, proiectul companiei ByFusion este finantat prin strangere de fonduri pe Indiegogo.

Un inventator din Noua Zeelanda propune construirea caselor din plastic reciclabil

Se estimeaza ca pana in anul 2050, numarul produselor de plastic prezente in marile si oceanele lumii vor depasi din punct de vedere numeric numarul pestilor. Plasticul din oceanele lumii devine o problema ecologica din ce in ce mai mare si mai grava, acesta avand o durata foarte mare de viata pana la descompunerea completa, el afectand tot mai tare ecosistemele marine.

In anul 2015, compania ByFusion a castigat premiul „Northeast CleanTech Open Sustainability Award” pentru inventarea unor tehnlogii care ajuta la curatarea mediului si pentru sustenabilitate.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

21 de ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

o zi ago

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

2 zile ago