Evenimente

15 August – Ziua Marinei Române

Cu ocazia Zilei Marinei Române,  Forțele Navale Române au organizat numeroase evenimente pentru a sărbători aceasta zi speciala în perioada 4-15 august, în localitățile Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați, București și Bicaz.Cele mai importante activități prilejuite de Ziua Marinei Române, de la Constanța, vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Anul acesta romanii au putut urmări, în transmisiune directă de la Constanța, toate evenimentele dedicate acestei zile, începând cu ora 10.00. Un super spectacol oferit de Muzica Militară a Forțelor Navale Române a avut loc în Piața Ovidiu din Constanța, unde toti cei prezenti au avut parte de un un super show oferit de Muzica Militară a Forțelor Navale.

15 August – Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Romane, este o sarbatoare civila și militara, marcata de autoritațile publice și celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestari cu caracter evocator, in spiritul tradițiilor poporului roman, precum și prin ceremonii militare și religioase organizate de Ministerul Apararii Naționale și Ministerul Administrației și Internelor. A fost instituita prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicata in Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004. Incepand din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarata sarbatoare naționala.

Ziua Marinei Romane s-a aniversat pentru prima data in 1902, la 15 august, fiind strans legata de sarbatoarea religioasa a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea data, evenimentul a fost marcat in Portul Constanța, la bordul crucisatorului Elisabeta, in prezența ministrului de razboi Dimitrie A. Sturdza și a tuturor ofițerilor Diviziei de Mare. De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestari, spectacole in aer liber și jocuri de artificii.

Sursa/Foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

4 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

5 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

6 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago