RSS
TwitterFacebookPinterest

15 August – Ziua Marinei Române

Cu ocazia Zilei Marinei Române,  Forțele Navale Române au organizat numeroase evenimente pentru a sărbători aceasta zi speciala în perioada 4-15 august, în localitățile Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați, București și Bicaz.Cele mai importante activități prilejuite de Ziua Marinei Române, de la Constanța, vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Anul acesta romanii au putut urmări, în transmisiune directă de la Constanța, toate evenimentele dedicate acestei zile, începând cu ora 10.00. Un super spectacol oferit de Muzica Militară a Forțelor Navale Române a avut loc în Piața Ovidiu din Constanța, unde toti cei prezenti au avut parte de un un super show oferit de Muzica Militară a Forțelor Navale.

15 August – Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Romane, este o sarbatoare civila și militara, marcata de autoritațile publice și celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestari cu caracter evocator, in spiritul tradițiilor poporului roman, precum și prin ceremonii militare și religioase organizate de Ministerul Apararii Naționale și Ministerul Administrației și Internelor. A fost instituita prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicata in Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004. Incepand din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarata sarbatoare naționala.

Ziua Marinei Romane s-a aniversat pentru prima data in 1902, la 15 august, fiind strans legata de sarbatoarea religioasa a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea data, evenimentul a fost marcat in Portul Constanța, la bordul crucisatorului Elisabeta, in prezența ministrului de razboi Dimitrie A. Sturdza și a tuturor ofițerilor Diviziei de Mare. De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestari, spectacole in aer liber și jocuri de artificii.

Sursa/Foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info