La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna
Caile de comunicatie sunt de o importanta vitala intr-o tara atat din punct de vedere militar cat si economic. Mai mult, ele denota chiar insasi gradul de civilizatie la care a ajuns la un moment dat un popor. Reteaua de cai ferate este asadar de o utilitate si de o importanta strategica pentru o tara, lucru aproape uitat de catre cei care au condus si conduc inca Romania in ultimul sfert de veac.
La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud -Târgu Ocna. Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna a fost proiectat de catre Anghel Saligny in anul 1881, pentru care celebrul inginer constructor a adaugat apoi proiectului in anul 1882 si primele poduri combinate (sosea si cale ferata) din Romania.
In anul 1875, un antreprenor englez primea concesiunea pentru a construi caile ferate Ploiesti – Predeal si Adjud -Târgu Ocna. La acest proiect avea sa fie cooptat si inginerul roman Anghel Saligny, proiectul inscriindu-se intr-un complex gandit pentru a fi folosit pentru asa zisele „drumuri ale sarii”, asa cum erau cunoscute la acea vreme traseele Campina – Telega, Buda – Slanic si Adjud – Tg. Ocna.
Tronsonul Adjud – Tg. Ocna fusese proiectat inca de la inceput in asa fel inca sa treaca pe acolo si trenurile de marfa. Astfel, in gara Tg. Ocna au fost amenajate compartimente pentru depozitarea marfurilor (n.r. sare, lemn,pacura, cereale) separat pentru fiecare localitate invecinata.
Glasul.info
Note:
[1] www.tgocna.ro
De ziua jertfei mă închin Purtând în suflet apăsarea Acelui timp mai greu ca marea…
Dintr-o lucrare a istoricului român Vasile Lechințan aflăm niște fapte absolut abominabile care s-au petrecut…
La mulți ani actorului și regizorului Emanuel Petran! Emanuel Petran s-a născut la data de…
Academia Română împlinește 159 de ani de la fondare Academia Română împlinește 159 de ani…
Vorbim de zeci de ani despre depolitizarea sistemului de educație și nu avem nici un…
Din când în când mai descoperim și mici minuni în România. DA, există și maghiari…
Leave a Comment