La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna

Caile de comunicatie sunt de o importanta vitala intr-o tara atat din punct de vedere militar cat si economic. Mai mult, ele denota chiar insasi gradul de civilizatie la care a ajuns la un moment dat un popor. Reteaua de cai ferate este asadar de o utilitate si de o importanta strategica pentru o tara, lucru aproape uitat de catre cei care au condus si conduc inca Romania in ultimul sfert de veac.

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud -Târgu Ocna. Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna a fost proiectat de catre Anghel Saligny in anul 1881, pentru care celebrul inginer constructor a adaugat apoi proiectului in anul 1882 si primele poduri combinate (sosea si cale ferata) din Romania.

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna

Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna reprezinta una dintre poate cele mai importante realizari ale inginerului constructor Anghel Saligny, avand o lungime de peste 50 de km si facand legatura intre Moldova si Ardeal. Tronsonul face parte din calea ferata Adjud – Siculeni (Ciceu).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


edituratrei.ro

In anul 1875, un antreprenor englez primea concesiunea pentru a construi caile ferate Ploiesti – Predeal si Adjud -Târgu Ocna. La acest proiect avea sa fie cooptat si inginerul roman Anghel Saligny, proiectul inscriindu-se intr-un complex gandit pentru a fi folosit pentru asa zisele “drumuri ale sarii”, asa cum erau cunoscute la acea vreme traseele Campina – Telega, Buda – Slanic si Adjud – Tg. Ocna.

Tronsonul Adjud – Tg. Ocna fusese proiectat inca de la inceput in asa fel inca sa treaca pe acolo si trenurile de marfa. Astfel, in gara Tg. Ocna au fost amenajate compartimente pentru depozitarea marfurilor (n.r. sare, lemn,pacura, cereale) separat pentru fiecare localitate invecinata.

Glasul.info

Note:

[1] www.tgocna.ro

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Festivalul Filmului Kazah la Bucureşti are loc in acest an intre 29 Septembrie - 1 Octombrie

mie sept. 28 , 2016
Cea de-a doua editie a Festivalului Filmului Kazah la Bucureşti are loc in acest an intre 29 Septembrie – 1 Octombrie 2016. Republica Kazahstan sarbatoreste in acest an 25 de ani care au trecut de la declaratia de independenta din 16 Decembrie 1991, Kazahstanul fiind ultima dintre Republicile Sovietice care se declară independentă, iar fostul […]
Festivalul Filmului Kazah la Bucureşti are loc in acest an intre 29 Septembrie - 1 Octombrie

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro