La 19 Martie 1919 erau îndepărta…

În cadrul unor măsur…

De Buna Vestire, 25 martie, Cale…

Valea Zălanului este…

Un raport al Curții de Conturi d…

Peste 1000 de baraje…

Remus Borza: "Mă contrariază bug…

"C’est fini la comed…

Propaganda secesionistă, tot mai…

Continuă promovarea …

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Ha…

"Brețcu, 9 martie 20…

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să…

Propagandă găunoasă …

PLUS va lupta cu flatulațiile pr…

"Bolșevicăraia" USR-…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna

Print Friendly, PDF & Email

Caile de comunicatie sunt de o importanta vitala intr-o tara atat din punct de vedere militar cat si economic. Mai mult, ele denota chiar insasi gradul de civilizatie la care a ajuns la un moment dat un popor. Reteaua de cai ferate este asadar de o utilitate si de o importanta strategica pentru o tara, lucru aproape uitat de catre cei care au condus si conduc inca Romania in ultimul sfert de veac.

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud -Târgu Ocna. Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna a fost proiectat de catre Anghel Saligny in anul 1881, pentru care celebrul inginer constructor a adaugat apoi proiectului in anul 1882 si primele poduri combinate (sosea si cale ferata) din Romania.

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna

Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna reprezinta una dintre poate cele mai importante realizari ale inginerului constructor Anghel Saligny, avand o lungime de peste 50 de km si facand legatura intre Moldova si Ardeal. Tronsonul face parte din calea ferata Adjud – Siculeni (Ciceu).

In anul 1875, un antreprenor englez primea concesiunea pentru a construi caile ferate Ploiesti – Predeal si Adjud -Târgu Ocna. La acest proiect avea sa fie cooptat si inginerul roman Anghel Saligny, proiectul inscriindu-se intr-un complex gandit pentru a fi folosit pentru asa zisele “drumuri ale sarii”, asa cum erau cunoscute la acea vreme traseele Campina – Telega, Buda – Slanic si Adjud – Tg. Ocna.

Tronsonul Adjud – Tg. Ocna fusese proiectat inca de la inceput in asa fel inca sa treaca pe acolo si trenurile de marfa. Astfel, in gara Tg. Ocna au fost amenajate compartimente pentru depozitarea marfurilor (n.r. sare, lemn,pacura, cereale) separat pentru fiecare localitate invecinata.

Glasul.info

Note:

[1] www.tgocna.ro

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri