RSS

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

AUR este prima formațiune politi…

"AUR, listă 100% for…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna

Print Friendly, PDF & Email

Caile de comunicatie sunt de o importanta vitala intr-o tara atat din punct de vedere militar cat si economic. Mai mult, ele denota chiar insasi gradul de civilizatie la care a ajuns la un moment dat un popor. Reteaua de cai ferate este asadar de o utilitate si de o importanta strategica pentru o tara, lucru aproape uitat de catre cei care au condus si conduc inca Romania in ultimul sfert de veac.

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud -Târgu Ocna. Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna a fost proiectat de catre Anghel Saligny in anul 1881, pentru care celebrul inginer constructor a adaugat apoi proiectului in anul 1882 si primele poduri combinate (sosea si cale ferata) din Romania.

La 28 septembrie 1884 se inaugurează tronsonul de cale ferată Adjud-Târgu Ocna

Tronsonul de cale ferata Adjud -Tg. Ocna reprezinta una dintre poate cele mai importante realizari ale inginerului constructor Anghel Saligny, avand o lungime de peste 50 de km si facand legatura intre Moldova si Ardeal. Tronsonul face parte din calea ferata Adjud – Siculeni (Ciceu).

In anul 1875, un antreprenor englez primea concesiunea pentru a construi caile ferate Ploiesti – Predeal si Adjud -Târgu Ocna. La acest proiect avea sa fie cooptat si inginerul roman Anghel Saligny, proiectul inscriindu-se intr-un complex gandit pentru a fi folosit pentru asa zisele “drumuri ale sarii”, asa cum erau cunoscute la acea vreme traseele Campina – Telega, Buda – Slanic si Adjud – Tg. Ocna.

Tronsonul Adjud – Tg. Ocna fusese proiectat inca de la inceput in asa fel inca sa treaca pe acolo si trenurile de marfa. Astfel, in gara Tg. Ocna au fost amenajate compartimente pentru depozitarea marfurilor (n.r. sare, lemn,pacura, cereale) separat pentru fiecare localitate invecinata.

Glasul.info

Note:

[1] www.tgocna.ro

 Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info