Hărți etnice sovietice din 1988 și 1991 (în ucraineană) arătând popoarele "român și moldovenesc" (primul în galben, al doilea verde deschis) ca diferite, prima conform poziției oficiale sovietice din anii 1938-1990, a doua din punctul de vedre "moldovenist maximalist"
Vlad Lupan, ambasadorul Republicii Moldova la ONU: “gubernia rusa Bessarabia ramane inca rupta de toata familia sa romana“. Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Vlad Lupan, a facut una dintre poate cele mai interesante postari din ultima vreme, venita din partea unui oficial al celui de-al doilea stat romanesc. Intitulata „Lecție de bază de istorie, pentru incompetenți, din partea mea ca cetățean privat”, postarea de pe Facebook a lui Vlad Lupan transmite un mesaj cu totul diferit fata de noua abordare a proaspatului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.
In timp ce Igor Dodon si-a inceput mandatul de presedinte al Republicii Moldova cu o vizita in care s-a ploconit in fata tarului Rusiei si a facut niste declaratii mai mult decat obraznice la adresa Romaniei, abordand pe fata o politica antiromaneasca, unii oficiali ai Republicii Moldova iau atitudine:
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment