RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Vlad Lupan, ambasadorul Republicii Moldova la ONU: gubernia rusa Bessarabia ramane inca rupta de toata familia sa romana

Print Friendly, PDF & Email

Vlad Lupan, ambasadorul Republicii Moldova la ONU: “gubernia rusa Bessarabia ramane inca rupta de toata familia sa romana“. Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Vlad Lupan, a facut una dintre poate cele mai interesante postari din ultima vreme, venita din partea unui oficial al celui de-al doilea stat romanesc. Intitulata „Lecție de bază de istorie, pentru incompetenți, din partea mea ca cetățean privat”, postarea de pe Facebook a lui Vlad Lupan transmite un mesaj cu totul diferit fata de noua abordare a proaspatului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

In timp ce Igor Dodon si-a inceput mandatul de presedinte al Republicii Moldova cu o vizita in care s-a ploconit in fata tarului Rusiei si a facut niste declaratii mai mult decat obraznice la adresa Romaniei, abordand pe fata o politica antiromaneasca, unii oficiali ai Republicii Moldova iau atitudine:

Lectie de baza de istorie, pentru incompetenti, din partea mea ca cetatean privat:
1. Principatul Moldovei, cu capitala la Iasi, a fost entitatea administrativa si unica entitate LEGALA in Imperiul Otoman de la care a fost rupta in 1812 o parte din Tara de Sus, Tara de Jos si Basarabia – partea respectiva a fost numita (gresit) Besarabskaia Gubernia, dupa zona de sud a regiunii.

2. Entitatea legala Principatul Moldovei a continuat sa existe si a decis in 1859 sa aleaga pe (Nota Bene, dvoishnishilor!) pe nobilul moldovean Alexandru Ion Cuza, ca si Principe atat a Moldovei, cat si a Valahiei, in ianuarie 1859, in urma razboiului din Crimeea(!), creand Principatele unite, cu capitala la Iasi si Bucuresti.


3. Principatele unite isi asuma numele de Romania, lupta de partea Rusiei si devin independente ca Romania, nume istoric pentru toate 3 regiuni – Dimitrie Cantemir, adorat de rusi si apologetii lor, a scris un „Hronicon a toată Țara Românească (care apoi s-au împărțit în Moldova, Munteniască și Ardealul) …”, D. Cantemir, Hronicul vechimei româno-moldo-vlahilor, in Operele Principelui Dimitrie Cantemir.

4. Restul principatului Moldovei – o bucata rupta de casa, Gubernia rusa Bessarabia, a revenit doar temporar (si ramaine inca rupta de toata familia sa romana) la mama sa, Moldova, care era unica entitate legala care avea dreptul sa se numeasca Moldova, deci Romania istorica a lui Cantemir, Mihai Viteazu 1600 si copiii copiilor nostri.
Si punctum!


Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL