Republica Moldova

Kaufland este considerat de catre Republica Moldova un pericol pentru producatorii locali

Promisiunea investitiilor si crearea unor loi locuri de munca din partea marelui lant de magazine Kaufland nu-i incanta deloc pe expertii economici si pe liderii partidelor eurosceptice din Republica Moldova, acestia declarand ca privesc intentiile acestui mare investitor mai degraba ca pe un soi de cadou otravit.

Dupa ce Republica Moldova a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeana, cel de-al doilea stat romanesc de peste Prut are de indeplinit anumite obligatii, printre care se numara si acceptarea marilor lanturi de magazine pe teritoriul sau. Analistii economici din Republica Moldova considera ca la capitolul drepturi si obligatii ce revin Moldovei in urma semnarii acordului de asociere, moldovenii inca nu dispun de legislatia necesara unei protejari eficiente a economiei locale in cee ce priveste obligatiile impuse, iar la capitolul drepturi Republica Moldova inca nu are posibilitatile de a-si exercita eficient aceste drepturi.

Atat analistii economici cat si membrii partidelor eurosceptice din Republica Moldova considera ca investitiile pe care Kaufland intentioneaza sa le faca in Moldova sunt un pericol pentru micii comercianti locali, pentru micile magazine, pentru afacerile de familie si pentru producatorii locali. Presa din Republica Moldova nu ezita chiar sa spuna ca lantul de magazine Kaufland reprezinta un pericol pentru Moldova.

„Micii comercianti si anumite magazine mici care erau specializate, unele pe paine, altele pe bomboane, altele pe mai stiu eu ce, vor disparea, se vor reduce, se va diminua foarte mult productia autohtona, deoarece producatorii locali nu vor mai pute sa acceada la toate conditiile impuse de aceasta mare retea de magazine. Al doilea lucru care se va intampla: calitatea produselor care vor fi vandute va scadea; al treilea lucru care este foarte important: chiar si controalele acestea de calitate care trebuie facute, ele sunt foarte usor ocolite de catre magazinele mari …”, a declarat Sergiu Ungureanu, expert economic din Republica Moldova

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Pe 24 mai la Cluj are loc expoziția „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”

Puteți mai multe despre Fenomenul Pitești vizitând expoziția  „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în…

6 ore ago

Acțiune de muncă și ecologizare la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare

În data de 18 Mai 2024, militanții Asociației Comunitatea Identitară România, au desfășurat o amplă…

7 ore ago

Sfinții Împărați Constantin și Elena, cei care au înlesnit și sprijinit răspândirea creștinismului

Astăzi Biserica îi prăznuieste pe 21 mai pe Sfinții Impărati Constantin și mama sa, Elena,…

22 de ore ago

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba Novac

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba…

24 de ore ago