Șora Mihai, un vampir ”boem”? Sau cum ”rezistă” un ”filozof” în lumea asta ”rea” și în Piața Victoriei? Cu PUMNUL strâns! Ce satisfacție morbidă cred că are văzând acest simbol comunist proiectat (de cine oare?) pe zidurile clădirilor…își aduce aminte de tinerețe..
În timpul războiului nu prea a rezistat în țară preferând să lupte pentru rezistența franceză, nu pentru România. După instaurarea comunismului se întoarce victorios pe meleagurile natale în anul 1948 (atunci când prigoana împotriva tineretului român atingea cote maxime), fiind încântat de noua ordine kominternistă la care aderă cu mare entuziasm ocupând funcții în aparatul de partid și de stat (în Ministerul de Externe de exemplu). Încredere mare din partea tovarășilor.
Șora Mihai, un vampir ”boem”? Sau cum ”rezistă” un ”filozof” în lumea asta ”rea” și în Piața Victoriei? Cu PUMNUL strâns!
După Revoluție s-a bucurat de aceeasi încredere din partea acelorași tovarăși kominterniști, Brucan Silviu luându-l sub aripa sa protectoare, propulsându-l în guvernul Petre Roman din regimul tovarășului Iliescu Ion.
Atunci a început segregarea învățământului din România pe criterii etnice în școli și universități (vedeți și cazul Tg.Mureș, martie 1990), sub ”rezistența” domnului(?) Șora. De-atunci au început să pornească întrebările ”mai este actual Eminescu?, nu e prea extremist Goga? nu se vorbește, scrie prea mult de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncoveanu, de Istoria Românilor? ”
Întrebări ce începeau să se pună în Grupul de Dialog Social (Mihai Șora printre fondatori) și Revista 22. Rezultatele acestor semințe otrăvitoare se văd din păcate prea bine azi…dar ce face azi tovarășul Șora Mihai? Culmea, #rezistă cu pumnul strâns în Piața Victoriei în mijlocul unor tineri mult prea ocupați (la propriu și la figurat) să mai citească biografiile și simbolurile idolilor lor, dar ”liberi” să aplaude pumnul.
”Iarna rezistenței noastre”, tovarășe Șora? A venit destulă iarnă din Siberia, adusă de tancurile sovietice pe care le-ați aplaudat. E timpul rezistenței românești, tovarășii au rezistat destul pe aici.
Noroc ca Brucan e un pic ocupat, ca altfel “rezista” și el alături de subalternii lui de la GDS și 22…
Autor: Mihai Tîrnoveanu
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.