Emil Boc este amenintat ca orasul Cluj ar putea pierde titlul de Capitala Culturala Europeana daca nu accepta tablitele in limba maghiara
Tribunalul din Cluj a dat in mintea curcilor: a hotarat ca intrarea in oras sa fie inscriptionata in limba maghiara pentru a nu se mai rataci ungurii iredentisti! Dupa scandalul legat de procurorul “Portocala” sau “Zdreanţă”, parerile inca sunt impartite asupra unei titulaturi cat mai potrivite, iata ca avem parte de un nou circ legat de justitia “romaneasca”.
Cu toate ca legea cu privire la inscriptionarea denumirilor in limbile minoritatilor este foarte clara, obligativitatea asigurarii inscriptionarii denumirii localitatii si in limba materna a minoritatilor fiind doar atunci cand cetatenii apartinand unei minoritati nationale au o pondere de peste 20% din numarul locuitorilor, tribunalul din Cluj da o dovada clara ca justitia din Romania are probleme grave, iar cei din sistem dau adesea in mintea curcilor.
De ce spunem ca tribunalul din Cluj a dat in mintea curcilor? Induiosati de plansetele de lebada ale Asociației Minority Rights Egysulet, adeseori cu usoare accente filomaghiare si chiar iredentiste, tribunalul din Cluj a dat o sentinta absolut hilara prin care il obliga pe actualul primar al Clujului, pe Emil Boc, sa asigure inscriptionarea intrarii in localitate si in limba maghiara, si asta in timp ce exista o lege care sustine ca primarul orasului Cluj are dreptate.
Cu toate ca sentinta tribunalului din Cluj nu este una definitiva si ea poate fi atacata la recurs de catre primaria orasului Cluj, nu putem sa nu remarcam decat ca in sistemul de justitie exista mai multe creiere de inaripate decat in Parlamentul Romaniei.
Scopul principal al inscriptionarii obligatorii in limba maghiara a intrarii in orasul Cluj este insa unul deosebit de nobil: pentru a nu se mai rataci ungurii iredentisti!
PS: acesta este un pamflet si trebuie privit ca atare
Pe 1896 a apărut ziarul „Liga ortodoxă", sub conducerea lui Alexandru Macedonski. Ziarul „Liga Ortodoxă”,…
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește anual pe 20 iulie, în aceeași…
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Leave a Comment