Site icon Glasul.info

Brâncuși – comemorat la Cimitirul Montparnasse!

Atelierul lui Brâncuși de la Paris

Atelierul lui Brâncuși de la Paris

Brâncuși – comemorat la Cimitirul Montparnasse! Ca inițiator și autor al “Legii Brâncuși” sau “Ziua Națională Brâncuși”, propun oficialităților române să-l comemorăm (16 Martie) la mormântul parizian pe “Titanul din Hobița”. Responsabilizez Guvernul României și îi cer imperios să inițieze tot protocolul diplomatic pentru cinstirea și glorificarea memoriei artistului și patriotului român, Constantin Brâncuși.

Responsabilizez Guvernul României și îi cer imperios să inițieze tot protocolul diplomatic pentru cinstirea și glorificarea memoriei artistului și patriotului român, Constantin Brâncuși.Pe patul de moarte a cerut să fie înmormântat după obiceiurile locului de naștere, slujba fiind oficiată la Biserica Română din Paris.

Brâncuși – comemorat la Cimitirul Montparnasse!

Pe patul de moarte a cerut să fie înmormântat după obiceiurile locului de naștere, slujba fiind oficiată la Biserica Română din Paris. A cerut cu limbă de moarte să se dea colivă în jurul mormântului său, iar un ziar din Paris a titrat că dorința “Părintelui Sculpturii Moderne” a fost împlinită, în jurul mormântului s-a împărțit “fiertură nobilă de grâu”.

Să inițiem acest ritual românesc la mormântul compatriotului nostru!

Laurian Stănchescu,
Președinte, Fundația “Ideea Contemporană”.

Exit mobile version