Serviciile secrete, loviturile de stat şi atentatele
BND, serviciul german de informatii, este acuzat ca ar fi spionat mai multe trusturi faimoase de presa, printre care BBC, New York Times si Reuters, a relatat vineri, cotidianul german Der Spiegel, citat de catre AFP.
Din nou despre mult preacinstita Germanie si modurile ei de operare: cine nu crede ca fiecare tara nu-si urmareste decat propriul ei interes national este un naiv.
Serviciul german de informatii externe (BND) ar fi ascultat de la inceptul anului 1999 un numar de cel putin 50 de numere de telefon, fax si adrese de email, apartinand unor jurnalisti sau unor intregi redactii, potrivit unui articol publicat de catre saptamanalul german Der Spiegel.
Printre trusturile de presa si jurnalistii aflati pe lista BND-ului, figureaza si cateva zeci de numere de telefon ale unor jurnalisti care au fost sau inca sunt angajati ai postului britanic BBC, atat pentru sediul de la Londra cat si pentru cel din Afganistan, dar si pentru redactia internationala a BBC World, mai adauga Der Spiegel. Nu se stie insa daca BND mai mentine si in prezent aceste operatiuni, insa documentele citate de catre Der Spiegel scot la iveala amanunte inedite despre interesele serviciilor de informatii germane.
Unul dintre purtatorii de cuvant ai postului britanic BBC s-a aratat dezamagit de activitatea serviciilor de informatii germane, declarand ca jurnalistii trebuie mereu sa poata actiona liber si in conditii de siguranta, inclusiv sa aiba o protectie totala asupra datelor pe care le prelucreaza.
Glasul.info
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Leave a Comment