Coreea de Sud

Coreea de Sud renunta la carnea de caine pentru a-si imbunatati imaginea pe plan international

Coreea de Sud renunta la carnea de caine pentru a-si imbunatati imaginea pe plan international. Direct interesate pentru a micsora valul de critici internationale cu privire la sacrificarea cainilor si comercializarea carnii de caine, autoritatile din Coreea de Sud au hotarat sa inchida una dintre cele mai mari piete de carne de caine din Seongnam, cu scopul de a imbunatati imaginea pe plan international a Coreei de Sud, inainte de desfasurarea Jocurilor Olimpice de Iarna care vor avea loc  intre 9-25 februarie 2018 la Pyeonchang, potrivit publicatiei The Guardian.

De ani buni, activisti din intreaga lume, mai ales din randul celor care militeaza pentru drepturile si protectia animalelor, au lansat o serie de critici acide la adresa practicilor de ucidere a cainilor, sacrificati pentru consumul uman al carnii de caine. Potrivit activistilor,  cainii destinati pentru “industria alimentara” sunt crescuti si tinuti in conditii oribile, fiind apoi sacrificati prin strangulare, lovire sau electrocutare.

Coreea de Sud renunta la carnea de caine pentru a-si imbunatati imaginea pe plan international

Populatia insa nu accepta inchiderea celei mai mari piete de carne de caine din Coreea de Sud fara opozitie. Comerciantii si proprietarii macelariilor cer autoritatilor compensatii pentru oprirea activitatii, nemultumiti ca isi pierd afacerile si sursele de venituri.

Cu toate ca in Coreea de Sud consumul de carne de caine nu este o practica impamantenita la nivelul intregii populatii, exista totusi o mica parte dintre coreeni care considera potrivit culturii locale, ca este benefic consumul de carne de caine cu scopul de a imbunatati virilitatea sau a tine la distanta anumite boli.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

o oră ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

2 zile ago