Excelență,
Vă scriu în virtutea unui sentiment național pe care știu sigur că îl împărtășiți și Domnia Voastră. Pe 16 Martie 2017 se împlinesc 60 de ani de la stingerea din viață a “Titanului din Hobița”, Constantin Brâncuși. Pe patul de moarte a cerut să fie înmormântat după obiceiurile locului de naștere, slujba fiind oficiată la Biserica Română din Paris.
A cerut cu limbă de moarte să se dea colivă în jurul mormântului său, iar un ziar din Paris a titrat că dorința “Părintelui Sculpturii Moderne” a fost împlinită, în jurul mormântului s-a împărțit “fiertură nobilă de grâu”.
Ca inițiator și autor al “Legii Brâncuși” sau “Ziua Națională Brâncuși”, vă propun să-l comemorăm (16 Martie) la mormântul parizian pe “Titanul din Hobița”. Prin autoritatea Domniei Voastre, vă rog să inițiați un protocol diplomatic pentru cinstirea și glorificarea memoriei artistului și patriotului român, Constantin Brâncuși.
Excelență, studiez viața și opera lui Constantin Brâncuși de trei decenii. Vă stau la dispoziție cu un concept public, care este necesar unui astfel de eveniment dedicat memoriei celui care a dus spiritul românesc în Patrimoniul Culturii Universale.
Excelență, faptele noastre sunt onoarea sau dezonoarea României!
Laurian Stănchescu,
Președinte, Fundația “Ideea Contemporană”,
Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România,
Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.”