Război total pentru valorile universale românești! CONSTANTIN BRÂNCUȘI!

Război total pentru valorile universale românești! CONSTANTIN BRÂNCUȘI!

Război total pentru valorile universale românești!

CONSTANTIN BRÂNCUȘI!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

M-am săturat să trag de politicieni ca de niște pietre necioplite de nici un geniu. Mereu trebuie să ies în stradă pentru a le forța ipocrizia să onoreze o valoare națională românească și care a aureolat și Patrimoniul Cultural Universal. Am cerut să facem parastasul lui Brâncuși la mormântul său din Paris, să-i tămâiem acolo sufletul neodihnit! Nu vor și este deja târziu!!!

Luni încep un PROTEST EXTREM la Târgu Jiu!

Război total pentru valorile universale românești! CONSTANTIN BRÂNCUȘI!

“PLEDOARIE PENTRU CINSTIREA MEMORIEI LUI BRÂNCUȘI!

Excelenței Sale,
Domnului Teodor Meleșcanu,
Ministrul Afacerilor Externe!

Excelență,

Vă scriu în virtutea unui sentiment național pe care știu sigur că îl împărtășiți și Domnia Voastră. Pe 16 Martie 2017 se împlinesc 60 de ani de la stingerea din viață a “Titanului din Hobița”, Constantin Brâncuși. Pe patul de moarte a cerut să fie înmormântat după obiceiurile locului de naștere, slujba fiind oficiată la Biserica Română din Paris.

A cerut cu limbă de moarte să se dea colivă în jurul mormântului său, iar un ziar din Paris a titrat că dorința “Părintelui Sculpturii Moderne” a fost împlinită, în jurul mormântului s-a împărțit “fiertură nobilă de grâu”.

Ca inițiator și autor al “Legii Brâncuși” sau “Ziua Națională Brâncuși”, vă propun să-l comemorăm (16 Martie) la mormântul parizian pe “Titanul din Hobița”. Prin autoritatea Domniei Voastre, vă rog să inițiați un protocol diplomatic pentru cinstirea și glorificarea memoriei artistului și patriotului român, Constantin Brâncuși.

Excelență, studiez viața și opera lui Constantin Brâncuși de trei decenii. Vă stau la dispoziție cu un concept public, care este necesar unui astfel de eveniment dedicat memoriei celui care a dus spiritul românesc în Patrimoniul Culturii Universale.

Excelență, faptele noastre sunt onoarea sau dezonoarea României!

Laurian Stănchescu,

Președinte, Fundația “Ideea Contemporană”,
Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România,
Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

Asociația Calea Neamului și formularul ANAF 230

lun mart. 6 , 2017
Asociația Calea Neamului și formularul ANAF 230. Prin completarea acestui act (n.r. formularul ANAF 230) cu datele Asociației noastre o parte din impozitul vostru pe profit se direcționează către acțiunile pe care le organizăm pentru întărirea identității naționale a fraților și surorilor noastre de sânge și credință din Harghita și Covasna. […]
Asociația Calea Neamului și formularul ANAF 230, Foto: Mihai Tirnoveanu

Poate vă place și:

libris.ro