Economie

Consumatorii din Romania nu stiu sa-si apere drepturile. In timp ce in strainatate consumatorii sunt respectati, in Romania consumatorul este tratat cu dispret!

Consumatorii din Romania nu stiu sa-si apere drepturile. In timp ce in strainatate consumatorii sunt respectati, in Romania consumatorul este tratat cu dispret! Cotidianul iesean Buna Ziua Iasi a publicat o informatie de-a dreptul revoltatoare despre situatia intalnita intr-unul din supermarketurile din Iasi.

Potrivit bzi.ro, o ieseanca a postat pe retelele de socializare cateva imagini care dovedesc lipsa acuta de igiena a recipientului in care sunt expuse si vandute produsele de patiserie. Pentru faptul ca misuna gandacii printre produsele de patiserie, in alte tari ar fi un motiv destul de convingator pentru aplicarea unor sanctiuni mai mult decat usturatoare celor responsabili de acest lucru.

Consumatorii din Romania nu stiu sa-si apere drepturile. In timp ce in strainatate consumatorii sunt respectati, in Romania consumatorul este tratat cu dispret!

Daca in strainatate consumatorii stiu sa-si apere drepturile, ajungandu-se uneori ca in urma actiunilor in instanta din partea consumatorilor nemultumuti sa se zguduie serios pana si unele dintre cele mai puternice multinationale, in Romania inca nu exista o reactie corespunzatoare din partea clientilor nemultumiti sau neindreptatiti, continuand in unele cazuri niste abuzuri de neinchipuit pentru secolul XXI.

In timp ce prin alte parti ale lumii exista niste organisme de control si supraveghere deosebit de puternice si de active in ceea ce priveste protectia consumatorilor, atat la nivel oficial, institutional, cat si la nivel de organizatii nonguvermentale, in Romania se cam bate de multa vreme pasul pe loc, existand si proliferand abuzurile si dispretul la adresa consumatorilor/cumparatorilor din partea a diversi comercianti sau furnizori de servicii.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

53 de minute ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

7 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago