USR

5 aprilie 1889: „Un partid monstruos, aparut in mod spontan”, paralela cu USR-ul zilelor noastre

5 aprilie 1889: „Un partid monstruos, aparut in mod spontan”,  paralela cu USR-ul zilelor noastre.

La 5 aprilie 1889, a fost publicat in Ziarul Lupta un articol in care aparitia „spontana” in peisajul politic romanesc a unui partid, era privita cu maxima ingrijorare de catre cei implicati viata politica a tarii. Ati auzit destul de des cliseul potrivit caruia istoria se repeta, insa unele momente istorice par a se repeta pe baza unor tipare care uneori par a fi trase la indigo.

Ei bine, in zilele noastre, acesta-i cazul sorosistilor si a infiltrarii lor spontane pe scena politica romaneasca, un partid politic monstruos inchegat mai degraba datorita ambitiei unui individ care-si propune sa intoarca societatea si civilizatia cu fundul in sus.

5 aprilie 1889: „Un partid monstruos, aparut in mod spontan”,  paralela cu USR-ul zilelor noastre

„Un partid monstruos, ale carui antecedente au fost dezvaluite in aceste din urma zile, prezinta in momentele de fata cel mai dureros spectacol. Fara a exagera intru nimic expresia, putem afirma in toata credinta, ca la noi in tara, partidul cel mai rau, cel mai periculos si cel mai corupt este partidul acesta.

Sa ne explicam:

Un partid politic, cand este iesit din oarecare trebuinte sociale si cand se incheaga in urma unor lupte mai mult sau mai putin indelungate, poate fi combatut de catre adversari, dar niciodata nu poate fi calificat drept un partid imoral si periculos societatii.

Pentru ca atunci cand un partid se dezvolta in conditii normale, cand este expresia logica si naturala a unor curente sociale, atunci, intotdeauna, este o trebuinta. Dar cand o grupare politica apare pe orizontul politic in mod SPONTAN, multumita ambitiei unui individ (n.r. George Soros) sau a mai multora (n.r. „prietenii” lui Soros), cand aceasta grupare nu reprezinta nici un curent social si cand menirea lui nu este decat negarea dezvoltarii normale a societatii, atunci se aseamana cu acele eruptiuni bolnavicioase ce apar pe corpul unui individ si care nu au nimic in comun cu organele care apar si se dezvolta in mod firesc. „, Ziarul Lupta, 5 aprilie 1889 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

10 ore ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

14 ore ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

17 ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

o zi ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

o zi ago