Mihai Tirnoveanu

Activitatile Actiunii Romani pentru Romani in Harghita si Covasna

Activitatile Actiunii Romani pentru Romani in Harghita si Covasna

Doamne ajută, dragi prieteni, vă prezint un raport succint asupra activităților desfășurate în ultimii ani.

Toate acțiunile din Covasna și Harghita prin care am urmărit întărirea identității naționale românești, dovedind totodată că putem merge împreună pe Calea Neamului au fost posibile datorită eforturilor voastre.

Orice sumă de bani trimisă prin PayPal (mihaitirnoveanu16@gmail) sau în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov) va fi în continuare folosită în scopul mai sus amintit.

Activitatile Actiunii Romani pentru Romani in Harghita si Covasna

Până acum, începând cu anul 2014, am reușit să dăruim:

  • 180 de costume populare românești pentru copii,
  • peste 2700 de steaguri tricolore,
  • 1500 de icoane ortodoxe,
  • câteva mii de cărți de Mihai Eminescu, de alți mari autori români,
  • rechizite școlare precum și cărți de rugăciune ortodoxă,
  • peste o mie de cadouri pentru copii de Sfântul Nicolae și de Crăciun,
  • cateva sute de premii pentru elevi la sfârșit de an școlar si alte activități educative,
  • aproximativ patru tone de alimente de bază pentru oamenii nevoiași din cateva sate (ajutorul din partea bisericilor ortodoxe din Brașov și Cașin jud. Bacău a fost major în acest sens) și pentru Orfelinatul din Odorheiu Secuiesc (o contribuție substanțială având aici și Frația Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe),
  • o centrală termică cu 14 calorifere precum si montarea acestora pentru școala și Paraclisul Ortodox din Doboi, Harghita (Asociația Neamunit asigurand atunci trei pompe necesare pentru circuitul centralei),
  • racordarea la rețeaua electrică a unei case de români din Doboi (familia Dăscălescu), dar și daruri de suflet venite din partea studenților ASCOR Brașov coordonați de vrednicul părinte Costin Butnar. care au mișcat profund inimile românilor prin cântec și poezie.

Mii de români au pus umărul în toate modurile posibile la aceste acțiuni, atât prin distribuirea pe internet a campaniilor cât și prin ajutor material. Alte cateva mii de oameni au primit roadele acestor eforturi susținute. Cu toții am spus răspicat tuturor că ”frații în veci vor fi frați”; cu toții am depus fiecare în parte, după puteri, mărturia noastră de români. Mă înclin cu dragoste și respect în fața fiecăruia dintre voi.

Prin toate aceste gesturi ale voastre voi spuneți tuturor că acest popor român nu a murit; voi arătați că în pofida imensei agresiuni ce s-a exercitat asupra lui, el încă poate merge pe Linia Neamului. Voi arătați că nu este totul pierdut.

Nu știu dacă suntem mulți sau puțini. Stiu însă cu certitudine că încercăm cel puțin, să ținem deasupra capului o Icoană și un Steag. Să fim prezenți în fața lui Hristos ca Români, așa cum Dumnezeu Tatăl ne-a lăsat pe acest Tărâm. Ne facem Datoria. O mărturisim.

Doamne ajută!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Iulie 1848 – Românii din Munții Apuseni încep să se înarmeze, sub conducerea lui Avram Iancu

Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…

o zi ago

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

2 zile ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

3 zile ago

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

4 zile ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

5 zile ago