Activitatile Actiunii Romani pentru Romani in Harghita si Covasna

Activitatile Actiunii Romani pentru Romani in Harghita si Covasna

Doamne ajută, dragi prieteni, vă prezint un raport succint asupra activităților desfășurate în ultimii ani.

Toate acțiunile din Covasna și Harghita prin care am urmărit întărirea identității naționale românești, dovedind totodată că putem merge împreună pe Calea Neamului au fost posibile datorită eforturilor voastre.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Orice sumă de bani trimisă prin PayPal (mihaitirnoveanu16@gmail) sau în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov) va fi în continuare folosită în scopul mai sus amintit.

Activitatile Actiunii Romani pentru Romani in Harghita si Covasna

Până acum, începând cu anul 2014, am reușit să dăruim:

  • 180 de costume populare românești pentru copii,
  • peste 2700 de steaguri tricolore,
  • 1500 de icoane ortodoxe,
  • câteva mii de cărți de Mihai Eminescu, de alți mari autori români,
  • rechizite școlare precum și cărți de rugăciune ortodoxă,
  • peste o mie de cadouri pentru copii de Sfântul Nicolae și de Crăciun,
  • cateva sute de premii pentru elevi la sfârșit de an școlar si alte activități educative,
  • aproximativ patru tone de alimente de bază pentru oamenii nevoiași din cateva sate (ajutorul din partea bisericilor ortodoxe din Brașov și Cașin jud. Bacău a fost major în acest sens) și pentru Orfelinatul din Odorheiu Secuiesc (o contribuție substanțială având aici și Frația Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe),
  • o centrală termică cu 14 calorifere precum si montarea acestora pentru școala și Paraclisul Ortodox din Doboi, Harghita (Asociația Neamunit asigurand atunci trei pompe necesare pentru circuitul centralei),
  • racordarea la rețeaua electrică a unei case de români din Doboi (familia Dăscălescu), dar și daruri de suflet venite din partea studenților ASCOR Brașov coordonați de vrednicul părinte Costin Butnar. care au mișcat profund inimile românilor prin cântec și poezie.

Mii de români au pus umărul în toate modurile posibile la aceste acțiuni, atât prin distribuirea pe internet a campaniilor cât și prin ajutor material. Alte cateva mii de oameni au primit roadele acestor eforturi susținute. Cu toții am spus răspicat tuturor că ”frații în veci vor fi frați”; cu toții am depus fiecare în parte, după puteri, mărturia noastră de români. Mă înclin cu dragoste și respect în fața fiecăruia dintre voi.

Prin toate aceste gesturi ale voastre voi spuneți tuturor că acest popor român nu a murit; voi arătați că în pofida imensei agresiuni ce s-a exercitat asupra lui, el încă poate merge pe Linia Neamului. Voi arătați că nu este totul pierdut.

Nu știu dacă suntem mulți sau puțini. Stiu însă cu certitudine că încercăm cel puțin, să ținem deasupra capului o Icoană și un Steag. Să fim prezenți în fața lui Hristos ca Români, așa cum Dumnezeu Tatăl ne-a lăsat pe acest Tărâm. Ne facem Datoria. O mărturisim.

Doamne ajută!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un "cadou" otravit? Viktor Orban felicita Romania pentru felul cum isi apara identitatea crestina

joi apr. 20 , 2017
Un “cadou” otravit? Viktor Orban felicita Romania pentru felul cum isi apara identitatea crestina. In cadrul unui interviu, premierul Ungariei, Viktor Orban, a specificat ca Romania este unul dintre statele europene care vor sa-si pastreze “identitatea crestina”, in pofida actiunilor pe care progresistii si sorosistii le intreprind in intreaga Europa […]
Viktor Orban, un exemplu urias de demagogie, Foto: captura Youtube

Poate vă place și:

libris.ro