Site icon

O initiativa locala a propus schimbarea numelui judetului Olt!

O initiativa locala a propus schimbarea numelui judetului Olt!

O initiativa locala a propus schimbarea numelui judetului Olt!

Reprezentantii unor asociatii impreuna cu autoritati locale si judetene, chiar si parlamentari, au format o initiativa prin care se propune ca si o reparatie istorica, adaugarea denumirii de Romanați la numele judetului Olt.

In perioada interbelica, judetul Romanați a fost o unitate administrativa a Regatului Romaniei cu resedinta de judet la Caracal.

Grupul de initiativa este format din membrii unora dintre asociatiile locale, prefectul judetului Olt, Silviu Neacșu, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu( ambii PSD), Simina Mirea (PNL) și deputații social-democrați Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu și Dan Ciocan.

O initiativa locala a propus schimbarea numelui judetului Olt!

Senatorul Paul Stănescu a declarat pentru Gândul ca aceasta schimbare nu ii va afecta in nici un fel din punct de vedere administrativ pe cetateni, in sensul ca nimeni nu va fi nevoit sa isi schimbe actele de identitate sau alte acte din cauza acestei schimbari care se doreste a fi mai mult o reparatie istorica, menita sa intareasca identitatea cultural-istorica a cetatenilor romani din acest judet.

[quote style=”4″ author=”Paul Stănescu “]” Nu vrem să schimbăm denumirea județului Olt, ci să adăugăm și Romanați. Eu cred este o chestiune profundă să facem acest lucru pentru că, în primul rând, vorbim de o reparație morală pentru toți cei care au locuit într-un județ cu o istorie importantă, atestat în 1496, pe timpul domnitorului Radu cel Mare. Eu cred că identitatea cultural-istorică a județului nostru se va întări foarte mult”[/quote],  a declarat Paul Stanescu potrivit Gândul[info] Sursa: Glasul.info[/info]
Exit mobile version