Angajatii de la ANAF ameninta: "Vom inceta sa mai impulsionam colectarea veniturilor la bugetul de stat, daca nu ne sunt respectate drepturile prevazute de lege!"
ANAF-ul da in sfarsit semne de insanatosire!
Dezbaterile tot mai aprinse atat din mass media, cat si din randul opiniei publice legate de modurile pacatoase de operare de pana acum ale ANAF-ului, care uneori pentru niste presupuse prejudicii sau unele nesemnificative, punea popriri pe toate conturile unor contribuabili, au inceput sa dea in sfarsit rezultate, iar sefii ANAF gasesc acum solutii pentru deblocarea la fel de rapida a conturilor contribuabilor si continuarea activitatii lor fara perturbarea mediului economic.
Pana acum, contribuabililor prinsi cu “mata in sac”, fie ca acestia o faceau cu intentie sau nu, li se puneau popriri pe toate conturile, astfel ca au existat cazuri in care numeroase afaceri mici au fost nevoite sa-si puna lacatul pe poarta si sa-si declare falimentul.
Pentru a rezolva problema deblocarii la fel de rapide a conturilor contribuabililor pe cat de repede se facea si blocarea acestora, sefii ANAF au negociat acum destul de abil si de energic cu reprezentantii bancilor pentru simplificarea relatiei cu clientii si impunerea in practica a unor solutii prin care sa se poata face blocarea/deblocarea conturilor bancare in timp real, prin intermediul unei colaborari intre administratia fiscala si bancile la care contribuabilii respectivi au conturile deschise.
Acesta este deja un semn clar de insanatosire a ANAF-ului si a modului de gandire al sefilor din aceasta institutie, fiind laudabil efortul acestora, mai ales in conditiile in care reprezentatii bancilor stramba adesea din nas cand e vorba sa ofere asemenea servicii catre administratia fiscala.
Rolul unei institutii precum ANAF-ul este sa colecteze sumele care se cuvin platite ca taxe si impozite hotarate de statul roman, nicidecum sa sugrume agentii economici si antreprenorii romani. Astfel de practici de pana acum erau total neproductive, neajutand pe nimeni disparitia a numeroase afaceri sau initative, fie ele chiar si unele mici si relativ neinsemnate.
[notice]Cum invingi ANAF in instanta (CD) [/notice] [info] Sursa: Glasul.info[/info]La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment