Politica parsiva a Germaniei: inunda Orientul Mijlociu, Africa si Asia cu armament, facand profituri uriase din razboaiele altora
Se construieste incet o armata europeana, formata initial din Germania, Olanda, Romania si Cehia.
Daca Olanda a decis sa participe inca din start cu doua brigazi ale armatei olandeze alaturi de Divizia Armata 1 a Germaniei, Cehia si Romania au decis si ele ulterior sa urmeze exemplul Olandei, participand in aceeasi divize cu cate o brigada de soldati.
Sunt practic primii pasi in formarea unei forte militare de reactie la nivel european, formata din efective militare provenind din mai multe state membre. Ideea infiintarii unei armate europene nu a fost mereu intampinata cu cele mai bune reactii de catre unele tari din UE, starnindu-se adesea chiar si unele controverse intre diferiti membri din uniune.
Sunt voci minoritare la nivelul Uniunii Europene care spun ca escaladarea violentelor, a haosului si a atentatelor care au tulburat intreaga societate la nivel european, ar fi fost de fapt puse in scena de forte oculte, tocmai cu scopul de a accepta formarea unei armate europene si accelerarea procesului de federalizare al Europei dupa modelul in care s-a facut omogenizarea Statelor Unite ale Americii.
[info] Aliati incompatibili – Romania, Finlanda, Ungaria si al Treilea Reich – Larry Watts [/info]Poate si din aceasta cauza unele state membre considera neoportuna sau chiar sunt speriate de crearea unei armate europene “comune”, asupra careia ar putea pierde virtual controlul, daca aceasta ar fi plasata sub autoritatea unui soi de guvern european.
Daca reactia Romaniei nu mai mira in acest moment absolut pe nimeni, autoritatile din tara noastra dansand mereu dupa muzica “europeana” receptionata, pasul pe care il face Cehia insa surprinde destul de mult.
Personal, ideea unei bune securitati la nivelul intregului continent european ne-ar bucura, insa nu mai suntem de mult timp atat de naivi incat sa mai credem in idealism. In lumea reala, fiecare tara isi vede si-si apara propriile interese, calcand la nevoie pana si peste grumazul asa zisilor prieteni sau aliati.
Glasul.info
[poll id=”6″] [sg_popup id=”41″ event=”onload”][/sg_popup]Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment