Expozitie la IASI dedicata lui Ion Mihalache, martir care a sfarsit in temnitele comuniste.
In perioada cuprinsa intre 27 mai – 10 iunie 2017 va avea loc la IASI, la Casa de Cultura a municipiului Iasi “Mihai Ursachi”, o expozitie dedicata martirului Ion Mihalache. Vernisajul acestei expozitii intitulata “Ion Mihalache – Personalitatea, Omul Politic, Martirul pentru neam” va avea loc pe 27 mai 107 incepand cu ora 13:00, in cadrul Casei de Cultura a municipiului Iasi “Mihai Ursachi” – Galeria Emil Alexandrescu.
Organizatorii acestui eveniment sunt Asociatia Crestin Democrata Romania de Maine, in parteneriat cu Casa de Cultura a municipiului Iasi “Mihai Ursachi” – Galeria Emil Alexandrescu.
Expozitie la IASI dedicata lui Ion Mihalache, martir care a sfarsit in temnitele comuniste
“In cadrul comemorarii marelui om politic Ion Mihalache (n. 3 martie 1882, Topoloveni, d. 5 februarie 1963, Ramnicu Sarat, in inchisoarea cu regim de exterminare fizica a detinutilor politici) va fi expusa in Municipiul IASI o expozitie care sa aduca in atentia opiniei publice personalitatea marelui om politic Ion Mihalache”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor
[info]
Ion Mihalache – destinul unei vieti [/info]
In vernisajul acestei expozitii vor fi prezenti Mircea Muresanu, presedintele Asociatiei Crestin Democrate – România de Maine, Dragos Turta, presedintele organizatiei municipale a PNTCD Iasi si Petru Martinas, presedinte al organizatiei judetene a Partidul National Taranesc Crestin Democrat.
“Această expoziție itinerantă a fost inaugurată la inceputul anului 2016 în orașul Topoloveni, oraș care i-a fost atat de apropiat marelui om politic, urmata de expunerea sa în municipiul Satu Mare, in cadrul Muzeului Judetean Satu Mare, și are ca scop aducerea în memoria publică actuală a personalitatii lui Ion Mihalache , luptator pentru drepturile țăranilor , martir in perioada comunistă în închisoarea de la Râmnicu Sărat pentru că a refuzat sa renunțe la crezurile sale.“, se arata intr-un comunicat al organizatorilor
Foto: Fototeca online a comunismului românesc, #T007, 26.05.2017,9/1947
[sg_popup id=”37″ event=”onload”][/sg_popup]
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.