Site icon

Românii din Mărtănuș vin la București. Pe 10 iunie

Românii din Mărtănuș vin la București. Pe 10 iunie, Foto: Mihai Tirnoveanu

Românii din Mărtănuș vin la București. Pe 10 iunie, Foto: Mihai Tirnoveanu

Românii din Mărtănuș vin la București. Pe 10 iunie.

Vor scrie istorie românească împreună cu frații lor din 15 sate și orașe ale Harghitei și Covasnei, purtând pe umeri Troița Românilor din Inima Țării pe care o vor dărui unui loc sfânt din Capitală.

Vor participa mai apoi (începând cu ora 13) la Șezătoarea Românilor din Harghita și Covasna ”Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie” de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti.

Acești oameni vrednici sunt o mare familie românească, păstrează tradițiile, țin sărbătorile cu mare sfințenie, nu-i uită pe martirii și eroii lor din sat care și-au dat viața pentru ca ei astăzi să poată vorbi românește și să se închine ortodox.

Românii din Mărtănuș vin la București. Pe 10 iunie

Ostașii Monumentului Eroilor și martirul Ioan Popescu omorât de trupele vremelnicului ocupant hortyst îi veghează cu lumină din cer și le dau puterea de a merge mai departe pe drumul pentru România.

Cinste lor, acestor oameni care nu se plâng de nimic, si care au atâtea lucruri de oferit. Un exemplu de ce înseamnă să fii român demn în țara ta…deși nu este deloc ușor, dar atât de frumos.

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Exit mobile version