Site icon Glasul.info

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale, Foto: captura youtube

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale, Foto: captura youtube

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale.

O surpriza de proportii s-a inregistrat in sanul comunitatii romanesti din Serbia: victorie pentru miscarea legionara reprezentata de organizatia Mişcarea Naţional-Creştină din Serbia, in mai multe sate din Banatul sarbesc.

Candidatul si liderul Mişcării Naţional-Creştine, Ionel Omoran, a castigat alegerile locale din satul Straja, comuna Vârșeț din Districtul Banatul de Sud. Lucrurile s-au desfasurat la fel si in cazul satelor romanesti Coștei si Voivodinț.

In cadrul alegerilor locale pentru functia de primar din localitatea Straja din data de 28 mai 2017 s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Voturi dobandite:

  1. Ionel Omoran – 165
  2. Marin Caldare – 140
  3. Gheorghe Suru – 107
  4. Dragan Martinovici – 106
  5. Tiberiu Goica – 100
  6. Mesaros Branislav – 94

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale

Daca pe teritoriul Romaniei legionarismul este teoretic interzis, mai ales prin implementarea unor masuri legislative care sa le limiteze membrilor acestei miscari influenta si modalitatile de raspandire a ideologiei legionare, in randul romanilor din Serbia acesta creste in popularitate datorita sentimentului anti NATO, UE si anti imigratie musulmana, dupa cum ne marturiseste un membru al Mişcării Naţional-Creştine din Serbia.

Ionel Omoran este implicat in mai multe proiecte culturale din cadrul comunitatii, activand timp de mai multi ani ca regizor de teatru.

In octombrie 2014, in timpul unui interviu acordat ziarului online Argument din Caras Severin, Ionel Omoran deplangea faptul ca romanii din Serbia sunt dezbinati, declarand ca va incerca sa-i impace pe romanii din Serbia, caci “numai unirea face puterea unei minoritati”.

[info] Romanii din Voivodina (Serbia) – Insemnari etnologice privind habitatul si populatia [/info]

Sursa: Glasul.info

Exit mobile version