O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale.

O surpriza de proportii s-a inregistrat in sanul comunitatii romanesti din Serbia: victorie pentru miscarea legionara reprezentata de organizatia Mişcarea Naţional-Creştină din Serbia, in mai multe sate din Banatul sarbesc.

Candidatul si liderul Mişcării Naţional-Creştine, Ionel Omoran, a castigat alegerile locale din satul Straja, comuna Vârșeț din Districtul Banatul de Sud. Lucrurile s-au desfasurat la fel si in cazul satelor romanesti Coștei si Voivodinț.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

In cadrul alegerilor locale pentru functia de primar din localitatea Straja din data de 28 mai 2017 s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Voturi dobandite:

  1. Ionel Omoran – 165
  2. Marin Caldare – 140
  3. Gheorghe Suru – 107
  4. Dragan Martinovici – 106
  5. Tiberiu Goica – 100
  6. Mesaros Branislav – 94

O informatie ignorata de presa din Romania: legionarii romani din Serbia au castigat alegerile locale

Daca pe teritoriul Romaniei legionarismul este teoretic interzis, mai ales prin implementarea unor masuri legislative care sa le limiteze membrilor acestei miscari influenta si modalitatile de raspandire a ideologiei legionare, in randul romanilor din Serbia acesta creste in popularitate datorita sentimentului anti NATO, UE si anti imigratie musulmana, dupa cum ne marturiseste un membru al Mişcării Naţional-Creştine din Serbia.

Ionel Omoran este implicat in mai multe proiecte culturale din cadrul comunitatii, activand timp de mai multi ani ca regizor de teatru.

In octombrie 2014, in timpul unui interviu acordat ziarului online Argument din Caras Severin, Ionel Omoran deplangea faptul ca romanii din Serbia sunt dezbinati, declarand ca va incerca sa-i impace pe romanii din Serbia, caci “numai unirea face puterea unei minoritati”.

[info] Romanii din Voivodina (Serbia) – Insemnari etnologice privind habitatul si populatia [/info]

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

In comuna Focuri din IASI s-au sarbatorit 138 de ani de atestare documentara a localitatii

joi iun. 1 , 2017
In comuna Focuri din IASI s-au sarbatorit 138 de ani de atestare documentara a localitatii. Comuna Focuri, din judetul IASI, este formata numai din satul de resedinta cu acelasi nume. Initial, satul a fost infiintat in anul 1879 in comuna Belcești. Satul detine si o minoritate de rusi lipoveni, reprezentand un procent […]
In comuna Focuri din IASI s-au sarbatorit 138 de ani de atestare documentara a localitatii, Foto: facebook.com/maricel.popa.oficial/

Poate vă place și:

libris.ro