Comunicat PRU: Atacul ministrului Agriculturii la legumele și fructele autohtone are menirea de a încuraja importurile
Potențialul de export al țărilor din Europa de Est se dezvoltă datorită cunoștințelor fitosanitare îmbunătățite.Un seminar FAO de patru zile cu prezentări și discuții intense pentru experții fitosanitari din Moldova, Armenia, Belarus și Ucraina are loc la Herson.
Specialiști de nivel înalt în sănătatea plantelor, naționali și internaționali, s-au reunit pentru a discuta prevederile Convenției Internaționale privind Protecția Plantelor (IPPC) – document internațional de bază de reglementare a comerțului plantelor și produselor vegetale – pentru a putea revizui sistemele fitosanitare naționale în concordanţă cu standardele internaționale.
Este o etapă importantă din cadrul unui proiect FAO, început în 2015, care ajută instituţiile naționale de protecție a plantelor să asigure un cadru mai bun de reglementare și furnizarea de servicii publice. În proiect sunt implicate patru țări (Moldova, Armenia, Belarus și Ucraina), care ar trebui să aibă, de asemenea,spre finalul proiectului, o coordonare tehnică mai bine dezvoltată.
Agricultura este coloana vertebrală a economiilor acestor țări din Europa de Est, și toate comercializează fructe, legume şi alte culturi. Problemele cauzate de dăunători și boli, infrastructura de control fitosanitar și cunoștințele slab dezvoltate împiedică realizarea întregului potențial ale sectoarelor lor agricole.
Nu mai puțin important, este prevenirea unor noi dăunători care provin din alte ţări.
Dincolo de aceasta, posibilele dispute comerciale pot fi evitate în cazul în care serviciile de control fitosanitar au cunoștințele necesare și sunt capabile să prevină acest scenariu nefavorabil. Veniturile agricultorilor ar putea, de asemenea, crește.
Participanții vor examina și discuta problemele de certificare fitosanitară, verificarea, inspecția și practicile contemporane, precum și măsurile generale de siguranță la frontiere. În plus, vor face cunoştinţă cu o soluție progresivă – sistemele electronice de gestionare a documentației – incluzând conceptul de bază, beneficiile, sarcinile aferente și soluții pentru certificatele fitosanitare, cercetarea şi cartografierea zonelor fitosanitare, precum și, de asemenea, monitorizarea de stat.
Toate cele patru țări sunt membre ale Convenției, al cărei Secretariat a fost înființat și este găzduit până în prezent de FAO la sediul său din Roma.
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Leave a Comment