Bucovina

Ucraina nu se poate desprinde de modelul sovietic. Un parlamentar ucrainean: „Nu este normal ca locuitorii regiunii Cernauti sa detina pasapoarte romanesti”

Ucraina nu se poate desprinde de modelul sovietic. Un parlamentar ucrainean: „Nu este normal ca locuitorii regiunii Cernauti sa detina pasapoarte romanesti”.

Cu toate ca oficial Ucraina isi striga in gura mare aspiratiile sale pro-europene si pro-democratice, unii dintre politicienii sai raman insa ancorati inca in intunericul ideologiei sovietice, preferand sa blocheze orice incercare a minoritatilor de a-si afirma identitatea sau a comunica dincolo de o blocada impusa institutional, aidoma vremurilor de trista amintire din timpul URSS.

Un astfel de exemplu rusinos este cel al parlamentarului ucrainean Serhiy Leșcenko, care considera ca locuitorilor din regiunea Cernauti care au optat pentru obtinerea pasapoartelor romanesti le trebuie interzis acest drept, pentru ca ar pune astfel in pericol integritatea teritoriala a Ucrainei.

Ucraina nu se poate desprinde de modelul sovietic. Un parlamentar ucrainean: „Nu este normal ca locuitorii regiunii Cernauti sa detina pasapoarte romanesti”

„Deținătorii pașapoartelor românești sunt niște persoane disperate care și-au pierdut încrederea în ziua de mâine. Cred că aceasta este o problemă majoră. Și nu doar o problemă, ci un risc care poate aduce la pierderea teritoriului nostru”, a declarat parlamentarul ucrainean Serhiy Leșcenko potrivit lyberti.com

Observam astfel ca modelul sovietic de asuprire si izolare a minoritatilor inglobate samavolnic in fosta URSS rezista inca isi are numerosi adepti. In timp ce zbiara ca-i abuzeaza rusii, ucrainenii tin totusi cu dintii de mentinerea in viata a modelului sovietic de izolare a minoritatilor, impunand in continuare modelul de lagar al popoarelor implementat cu succes de catre sovietici timp de cateva decenii bune, un model in care minoritatilor nu le sunt respectate nici macar cele mai elementare drepturi ale omului.

Sursa: Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 ore ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

17 ore ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

2 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

3 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago