A reinviat spiritul otoman in randul turcilor? Un ziar din Turcia: daca pornim in zori la razboi, ocupam Europa in trei zile!
A reinviat spiritul otoman in randul turcilor? Un ziar din Turcia: daca pornim in zori la razboi, ocupam Europa in trei zile!
Daca pana de curand Turcia era considerata una dintre cele mai apropiate tari musulmane de cultura si civilizatia europeana, dupa incercarea loviturii de stat se observa o indepartare brutala de valorile asumate pana la acest moment si instaurarea unui regim de inspiratie totalitara, care a schimbat complet imaginea tarii.
Mare parte din succesul economic recent al turcilor s-a datorat unei deschideri extraordinare din partea unei tari musulmane precum este Turcia, insa acest lucru pare a fi mai nou doar de domeniul trecutului.
Un ziar din Turcia a publicat un articol care ar pune pe oricine imediat pe ganduri. Potrivit articolului publicat de ziarul apropiat de sistemul care detine puterea in Turcia, jurnalistii turci afirma ca daca armata turca ar porni in zori la razboi, ar putea ocupa Europa in doar trei zile!
[info]Soliman Magnificul – Clothilde Bruneau, Esteban Matheu[/info]Pornind de la un sondaj realizat de catre WIN/Gallup International, potrivit caruia europenii care au fost intrebati daca ar lupta pentru tarile lor au dat raspunsuri din care reiese ca europenii si-au pierdut dorinta de a lupta si a-si apara propriile tari, jurnalistii turci trag concluzia ca “ar putea sa se roage noaptea Palatul Bellevue din Berlin si ca ar ocupa Roma in doar doua zile”.
Ziaristii turci enumera rezultatele sondajului, din care reiese ca de exemplu numai 18% dintre cetatenii germani ar lupta pentru a-si apara tara, sau numai un procent de 20% dintre italieni ar lupta pentru tara lor, potrivit activenews.ro.
Chiar daca este vorba doar de un articol provocator, nu putem insa sa nu ne intrebam daca nu cumva a reinviat spiritul otoman in randul turcilor.
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment