China

China nu face compromisuri: „Nu vom permite niciodată nici unui popor, organizaţie sau partid politic să divizeze teritoriul chinez”

China nu face compromisuri: „Nu vom permite niciodată nici unui popor, organizaţie sau partid politic să divizeze teritoriul chinez”

Spre deosebire de alte tari, care prefera sa faca diverse compromisuri sau concesii legate acordarea unor anumite tipuri de autonomii mai largi sau mai restranse, China este puterea mondiala care nu accepta nici macar cel mai mic compromis in aceasta privinta, anuntand pentru inca o data ca nu va permite niciodata, nici unui popor sau minoritati sa-i divizeze teritoriul sau.

Presedintele chinez Xi Jinping a reconfirmat pozitia Chinei fata de miscarile secesioniste in cadrul unui discurs rostit in fata liderilor Partidului Comunist si al comandantilor Armatei Populare de Eliberare.

[info]China. Razboaiele care vor veni-Peter Navarro[/info]

China nu face compromisuri: „Nu vom permite niciodată nici unui popor, organizaţie sau partid politic să divizeze teritoriul chinez”

„Poporul nostru iubeste pacea. Noi nu vom comite nicicand agresiuni, nu avem intentia de a ne extinde, insa in acelasi timp este necesara garantia ca putem invinge orice invazie.Nu vom permite niciodată niciunui popor, organizaţie sau partid politic să divizeze teritoriul chinez. (…) China trebuie să construiască o armată de clasă mondială.”, a declarat presedintele chinez, Xi Jinping 

Anuntul Chinei vine dupa ce in ultimii ani statul chinez se confrunta cu cateva miscari secesioniste, dintre care cea a uigurilor islamisti este de departea una dintre cele mai violente, suspectata pentru numeroase atentate si violente care au avut loc pe teritoriul chinez.

Sursa: Glasul.info

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

7 zile ago