Deputatul Constantin Codreanu:”Salut decizia Chișinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata”
Așteptăm ca Moscova să îi retragă calitatea de reprezentant special al președinției ruse pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene. Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi cetăţean al celor două state româneşti, a primit cu satisfacție decizia guvernului de la Chișinău de a-l declara pe vicepremierul Federaţiei Ruse, persona non grata în Republica Moldova.
Decizia a fost luată miercuri, 2 august 2017, în urma solicitării făcute de către ministrul de externe catre executiv, ca urmare a declaraţiilor ofensatoare ale lui Dmitri Rogozin la adresa autorităţilor celor două state, după ce România i-a interzis acestuia survolarea teritoriului său național.
Deputatul Constantin Codreanu:”Salut decizia Chișinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata”
„Salut decizia care a precedat solicitarea adresată în timpul protestului la care am participat în urmă cu câteva zile la Aeroportul Intențional din Chișinău. Poziția luată reprezintă un gest de normalitate la adresa unei persoane care a declarat public faptul că a luptat cu arma în mână în războiul moldo-rus din anul 1992.Ca membru al grupului de prietenie cu Rusia din Camera Deputaților, îmi doresc o relație de parteneriat bazată pe respect reciproc și tocmai de aceea regret enorm faptul că la Moscova Rogozin mai are parte de susținere. În cultura politică rusă, să admiți că faci o greșeală, pare că e considerat un semn de slăbiciune. Așteptăm, pe cale de consecință, o decizie și din partea guvernului rus de retragere a calității lui Rogozin de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene, ca semn de forță și progres al acestui popor”, a fost mesajul transmis de către parlamentarul român.
Dmitri Rogozin, invitat de către președintele Igor Dodon, să participe, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul așa-zisei misiuni de menținere a păcii pe Nistru, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria și să revină în Rusia.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.