libris.ro

Un monument pentru eroii romani a fost ridicat din banii unui pensionar basarabean

Un monument pentru eroii romani a fost ridicat din banii unui pensionar basarabean

Un monument pentru eroii romani a fost ridicat din banii unui pensionar basarabean.

Jurnalistii de la activenews.ro au facut o descoperire pe cat de inedita si de imbucuratoare pe de o parte, pe atat si de trista pe de alta parte daca stam sa ne gandim ca nici unul dintre cele doua state romanesti nu a facut  din proprie initiativa un astfel de monument, in memoria soldatilor romani care au cazut pe aceste pamanturi.

Victor Boian, un basarabean din localitatea Carahasani, a construit o fila de istorie cu propriile mini. Din proprie iniţiativa şi chiar din banii proprii, a ridicat un monument in memoria ostasilor romani, cazuti in cel de-al doilea razboi mondial.Chiar daca a fost amenintat, in cel mai brutal mod, ca va fi spinzurat de virful monumentului pe care l-a inaltat, Victor Boian nu s-a temut sa dea istoriei ceea ce este al ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un monument pentru eroii romani a fost ridicat din banii unui pensionar basarabean

Un astfel de monument ar fi fost normal sa fie ridicat fie de Romania in calitate de Tara Mama a soldatilor romani care au cazut pe campul de lupta in cel de-al doilea razboi mondial, fie chiar si de catre Republica Moldova. Romania este tara care nu s-a interesat pana acum intr-un mod corespunzator de romanii cazuti in cel de-al doilea razboi mondial pe frontul de est.

Spre deosebire de Romania, Germania acorda o foarte mare atentie cultului eroilor, germanii infiintand special pentru acest lucru „Uniunea populara germana pentru ingrijirea mormintelor de razboi”, o organizatie care in timpul unor sapaturi in zona Stalingradului, avand ca scop descoperirrea ramasitelor soldatilor germani ucisi pe frontul de est, a facut o descoperire intamplatoare: au dat peste ramasitele a 625 de militari romani, identificati dupa placutele care aveau inscriptionate nume romanesti. Cu aceasta ocazie cei 625 de soldati romani au fost reinhumati la Rososka, in cadrul unei ceremonii de reinhumare.

Pe frontul de est se gasesc mereu ramasite ale soldatilor romani, multe dintre descoperiri fiind facute de detectoristii de metale care vaneaza relicve pentru a le valorifica apoi pe site-urile de specialitate sau pentru a le adauga in colectiile personale. Din pacate, ridicarea placutelor de identificare de pe ramasite face ca soldatii morti pe frontul de est sa nu mai poata fi identificati.

Rusine „conducatorilor” Romaniei si Republicii Moldova care nu s-au interesat corespunzator de soarta eroilor romani cazuti pe frontul de est in cel de-al doilea razboi mondial! Ce fel de conducatori mai pot fi acestia care nu-si respecta eroii propriului neam?

[info] Martiriul Sfintilor Brancoveni [/info]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info