Regizorul Radu Jude: "Mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști", Foto: TVR.ro
Regizorul Radu Jude: “Mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști”.
Intr-un interviu acordat pentru Cotidianul regizorul Radu Jude a facut cateva afirmatii care au starnit reactii virulente printre internauti, afirmand ca “mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști” si ca referendumul pentru familie este unul „mizerabil”.
De asemenea, regizorul Radu Jude isi continua promovarea ideii ca in Romania “rasismul anti-romi e la cote uluitoare” si ca “cei mai mulți dintre noi ar vota ca romii să fie expulzați“.
[info][Wearables si gadgeturi] Produsele iUni pana la 50% reducere, 21-31.08.2017[/info]In perioada postdecembrista, cu cat filmele acestor farisei au avut accente cat mai antiromanesti, cu atat au fost ele mai apreciate si mai premiate in afara tarii. Cinematografie cu adevarat romaneasca din pacate nu prea mai exista. Aceasta meserie se face cu si pe bani multi, iar capitalul romanesc autentic este din pacate prea firav ca sa fie cineva dispus sa investeasca intr-un domeniu atat de riscant precum cel al cinematografiei.
Daca “rasismul anti-romi e la cote uluitoare” asa cum spune regizorul Radu Jude, cum isi poate oare el explica faptul ca in Romania au supravietuit atat de multi de romi care formeaza comunitati destul de consistene in unele regiuni ale tarii, in timp ce in restul Europei civilizat si ne-rasist au disparut aproape in totalitate?
La cat am umblat prin lume am avut ocazia sa constatam ca romanii nu sunt nicidecum cei mai rasisti de pe continent, si in nici un caz nu se confirma la romani un rasism la “cote uluitoare” asa cum afirma regizorul Radu Jude.
[notice]Articole similare:Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment