Propunere pentru Centenarul Marii Uniri – toți elevii din România, susținuți financiar, să viziteze Alba Iulia în 2018

Propunere pentru Centenarul Marii Uniri – toți elevii din România, susținuți financiar, să viziteze Alba Iulia în 2018.

Intărirea identității naționale trebuie să fie principalul rezultat al sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar dacă noi și părinții noștri avem simțul apartenenței destul de dezvoltat, cei mai tineri dintre români au nevoie totuși de un mic imbold.

Astfel, pentru a putea răspunde cât mai bine acestui deziderat, solicităm Ministerului Educației să inițieze un proiect prin care să se asigure finanțarea necesară ca, în 2018, toți elevii din România să poată vizita orașul Unirii, Alba Iulia și să ia parte la evenimentele desfășurate cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Propunere pentru Centenarul Marii Uniri – toți elevii din România, susținuți financiar, să viziteze Alba Iulia în 2018

Propunerea mea este ca deplasările să se facă la cerere, în grupuri organizate la nivel de școală sau clasă, însă detaliile tehnice privind costurile acoperite de proiect vor trebuie discutate și analizate la nivel de minister, astfel încât raportul dintre costuri și impact social să fie unul cât mai optimizat.În anul școlar 2016-2017 am avut în școli 3,6 milioane de elevi.

Chiar dacă doar jumătate dintre aceștia ar răspunde pozitiv la o asemenea inițiativă, coagularea copiilor noștri sub dezideratele Marii Uniri ar aduce țării beneficii pe termen lung.Sumele implicate și procedura de acordare a finanțării sunt de competența Ministerului Educației, însă îi îndemn pe cei responsabili să nu privească proiectul drept o cheltuială, ci să-l considere ca fiind o investiție minimă în viitorul nostru.

Îi îndemn să privească spre ceea ce ne dorim pentru copiii noștri, o societate în care există sentimentul de protecție și de loialitate față de ceilalți, cu oameni care pun suflet în țara lor sau un stat în mijlocul căruia ignoranța prevalează.

Nu susțin că proiectul propus este soluția absolută în atingerea dezideratelor expuse mai sus, dar poate reprezenta un restart pozitiv în modul în care statul abordează chestiunea identității naționale și beneficiile pe termen lung ale acesteia.

Comunicat de presa primit de la domnul deputat Marilen Pirtea (Grup PNL)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Deputatul Constantin Codreanu, la Cetatea Albă: „La mulți ani, români basarabeni! La mulți ani, limba română!”

lun aug. 28 , 2017
Deputatul Constantin Codreanu, la Cetatea Albă: „La mulți ani, români basarabeni! La mulți ani, limba română!” Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a participat duminică, 27 august, la manifestațiile dedicate Zilei Limbii Române organizate în premieră absolută la Cetatea Albă, pe litoralul […]
Constantin Codreanu Etnicii români din sudul Basarabiei fac obiectul unor politici identitare de tip sovietic, Foto: ZorileBucovinei.com

Poate vă place și:

libris.ro