Adrian GURZĂU catre Kelemen Hunor: Propun interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică

Adrian GURZĂU catre Kelemen Hunor: “Propun interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică”

Unele dintre dezbaterile parlamentare au fost trecute uneori poate mult prea usor cu vederea, mai ales atunci cand s-au discutat subiecte deosebit de importante pentru scena politica romaneasca.

Unul dintre aceste subiecte deosebit de interesante a fost propus in urma cu cativa ani de catre deputatul Adrian GURZĂU, care a inaintat spre dezbatere in Parlamentul Romaniei interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
[info]Trimite bani acasa prin TransferGo! Pune mâna pe un voucher Amazon de £200[/info]

Adrian GURZĂU catre Kelemen Hunor: “Propun interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică”

“Chiar aşa, de ce să avem subiecte «tabu»?”

Domnul Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democratice a Maghiarilor din România, a declarat duminică la Deva că: “UDMR a pregătit un document foarte vast în ceea ce priveşte propunerile de amendare a Constituţiei, cu texte concrete şi argumente”. Domnia sa susţine că, în cadrul dezbaterilor pe tema modificării Constituţiei, trebuie abordate toate propunerile, chiar şi cele considerate tabu de către unii politicieni, cum ar fi temele legate de sintagma de stat naţional sau republică parlamentară.

Sunt absolut de acord cu domnul Kelemen Hunor, trebuie abordate toate temele de discuţie şi nu trebuie să existe subiecte tabu. De aceea propun spre dezbatere şi următoarele teme: interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică – consider discriminator aderarea la un partid pe criterii etnice; desfiinţarea oricărui partid care militează pentru subminarea caracterului indivizibil al statului roman; desfiinţarea acelor partide care militează împotriva bunei funcţionări a instituţiilor statului, care atentează în mod repetat la funcţionarea ANI, DNA, CSM, CCR ş.a.m.d.

Asta dacă într-adevăr nu există subiecte tabu şi încercăm cu adevărat să producem teme reale de dezbatere, şi nu inflamarea naţionalismului şi justificarea prin aceasta a existenţei unor partide niţel cam extremiste.”, a declarat in 2013 deputatul Adrian GURZĂU

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Revelatie uriasa pentru multi dintre romani! Fondurile guvernamentale alimenteaza actiunile revansarde si iredentiste din judetele UDMR-iste!

joi aug. 31 , 2017
Revelatie uriasa pentru multi dintre romani! Fondurile guvernamentale alimenteaza actiunile revansarde si iredentiste din judetele UDMR-iste! Mai socanta decat atitudinea angajatei Kaufland de la Odorheiu Secuiesc care a refuzat sa-l serveasca pe un client pentru ca i s-a adresat in limba romana, a fost reactia multora dintre comentatorii de etnie […]
Revelatie uriasa pentru multi dintre romani! Fondurile guvernamentale alimenteaza actiunile revansarde si iredentiste din judetele UDMR-iste!

Poate vă place și:

libris.ro