fbpx

RSS

Un luptător vrea să elibereze To…

Un fost sportiv în l…

Suntem în Starea de Libertate!

Suntem în Starea de …

Omul care vrea să scoată Poprica…

Am întâlnit la Iași,…

La trei decenii de la lovitura d…

Duminică, 12 iulie 2…

Asociația pentru Copii cu Dizabi…

Asociația pentru Cop…

Libertatea de a fi român este sf…

Libertatea de a fi r…

Naivii care vor autostradă în Mo…

Am apreciat încă de …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Adrian GURZĂU catre Kelemen Hunor: Propun interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică

Print Friendly, PDF & Email

Adrian GURZĂU catre Kelemen Hunor: “Propun interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică”

Unele dintre dezbaterile parlamentare au fost trecute uneori poate mult prea usor cu vederea, mai ales atunci cand s-au discutat subiecte deosebit de importante pentru scena politica romaneasca.

Unul dintre aceste subiecte deosebit de interesante a fost propus in urma cu cativa ani de catre deputatul Adrian GURZĂU, care a inaintat spre dezbatere in Parlamentul Romaniei interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice.

Trimite bani acasa prin TransferGo! Pune mâna pe un voucher Amazon de £200

Adrian GURZĂU catre Kelemen Hunor: “Propun interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică”

“Chiar aşa, de ce să avem subiecte «tabu»?”

Domnul Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democratice a Maghiarilor din România, a declarat duminică la Deva că: “UDMR a pregătit un document foarte vast în ceea ce priveşte propunerile de amendare a Constituţiei, cu texte concrete şi argumente”. Domnia sa susţine că, în cadrul dezbaterilor pe tema modificării Constituţiei, trebuie abordate toate propunerile, chiar şi cele considerate tabu de către unii politicieni, cum ar fi temele legate de sintagma de stat naţional sau republică parlamentară.

Sunt absolut de acord cu domnul Kelemen Hunor, trebuie abordate toate temele de discuţie şi nu trebuie să existe subiecte tabu. De aceea propun spre dezbatere şi următoarele teme: interzicerea oricărui actual sau viitor partid constituit pe criterii etnice. Partidele sunt politice şi trebuie să funcţioneze pe doctrine, nu pe apartenenţă etnică – consider discriminator aderarea la un partid pe criterii etnice; desfiinţarea oricărui partid care militează pentru subminarea caracterului indivizibil al statului roman; desfiinţarea acelor partide care militează împotriva bunei funcţionări a instituţiilor statului, care atentează în mod repetat la funcţionarea ANI, DNA, CSM, CCR ş.a.m.d.

Asta dacă într-adevăr nu există subiecte tabu şi încercăm cu adevărat să producem teme reale de dezbatere, şi nu inflamarea naţionalismului şi justificarea prin aceasta a existenţei unor partide niţel cam extremiste.”, a declarat in 2013 deputatul Adrian GURZĂU

Sursa: Glasul.infoSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info