În optica orwelliană a CNCD-ului, condus de un reprezentant al UDMR: ROMÂNUL E VINOVAT!
În optica orwelliană a CNCD-ului, condus de un reprezentant al UDMR: ROMÂNUL E VINOVAT!
Noaptea minţii în cazul discriminării vloggerului clujean care a vrut să mănânce mici la Odorheiu Secuiesc, fiind sfidat de vânzătoarea maghiară de la Kaufland. În optica orwelliană a CNCD-ului, condus de un reprezentant al UDMR: ROMÂNUL E VINOVAT!
Într-un comunicat emis de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de Csaba Asztalos Ferenc, se afirmă că vloggerul clujean “Miliţianul” (refuzat în cumpărarea câtorva mici de vânzătoarea maghiară de la Kaufland şi mustrat de cetăţeni de etnie maghiară din Odorheiu că nu cunoaşte limba maghiară în aşa-zisul ţinut secuiesc) „provoacă, incită prin atitudinea adoptată şi interpretează cu rea intenţie comportamentul vânzătoarei” şi, în consecinţă, nu a fost discriminat.
În opinia reprezentanţilor acestei instituţii, vădit antiromânească, vloggerul nu a fost servit din cauza faptului că a comandat micii înainte de deschiderea punctului de lucru de lucru grill de la reţeaua Kaufland.
[info]Economisiţi timp şi efort! Cu Mopul Rotativ Kong Mop Mini curăţarea podelei devine treabă uşoară[/info]Aşa că n-ar fi o problemă că omului nu i s-a vorbit în limba română şi că nu i s-a justificat refuzul comandei. Mai mult decât atât, conform capetelor pătrate de la CNCD, clujeanul e considerat cel vinovat. Probabil, în optica orwelliană a CNCD, maghiarii care îi reproşau vloggerului că nu se adresează în limba maghiară, “în Ţinutul Secuiesc”, ar fi meritat să-i aplice şi o corecţie.
CNCD este o instituţie a statului român, aflată sub control parlamentar. Preşedintele Asztalos Csaba a fost ales cu unanimitate voturi, de reprezentanţii tuturor partidelor politice parlamentare, substantial retribuiţi din bugetul statului român, care formează Colegiul Director al CNCD.
Autor: Florin Palas
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment