Ungaria

Dansatori români invitați în Ungaria, la Pécs

Dansatori români invitați în Ungaria, la Pécs

Institutul Cultural Român Budapesta susține participarea artiștilor Cristina Dijmaru şi Bogdan Cănilă (n.r. din IASI), prim-balerini ai Operei Naționale București la Gala Internațională de Balet de la Pécs din data de 18 septembrie 2017, ora 19.00, Centrul Kodály (Promenada Breuer Marcell nr. 4, 7621, Pécs).

Gala Internațională de Balet este organizată în cadrul celei de a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Dans de la Pécs din perioada 15-21 septembrie 2017. In cadrul Festivalului Internațional de Dans se vor reuni companii renumite de dans din străinătate, precum și companii de dans maghiare. Baletul modern și dansul contemporan își asumă rolul principal, dar și dansul folcloric și alte câteva genuri apar în programul acestui festival. Festivalul este de asemenea o platformă de lansare și prezentare pentru școlile locale de dans și ansamblurile de dans.

[notice]Alegeti pachetele Orange Home:Gama variata de canale TV, Internet fix, Smart Home [/notice]

Dansatori români invitați în Ungaria, la Pécs

În cadrul Galei Internaționale de Balet, alături de cei doi prim-balerini ai Operei Naționale București (n.r. Cristina Dijmaru şi Bogdan Cănilă) vor participa balerini din Estonia, Ungaria, Lituania, Austria şi Germania. Vor fi prezentate spectaculoase părți din piese de dans modern şi din repertoriul clasic.

Un dansator iesean pe scena din Ungaria

Bogdan Cănilă s-a născut în 1987 la Iași, România. A început să studieze dansul clasic la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași şi apoi a continuat la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti. După absolvire, şi-a continuat studiile, timp de trei ani, la Universitatea Română de Științe si Arte „Gh. Cristea”, secția: Artele Spectacolului-coregrafie.

Atât pe parcursul studiilor cât și după finalizarea lor, se perfecționează prin stagii susținute de către personalități artistice precum Vladimir Vasiliev și Gilbert Mayer. În anul 2007 se alătură corpului de balet al Operei Naționale București, iar din 2012 este numit Prim-Balerin, este invitat să danseze pe diferite scene din Italia, Spania, Germania, India, Japonia, Taiwan și America, potrivit  icr.ro.

Sursa: icr.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

27 Iulie 1600 – Mihai Viteazul, glasul Unirii și al dreptății pentru neamul românesc

Pe colina glorioasă a Albei Iulia, între zidurile ce aveau să găzduiască peste veacuri făurirea…

o zi ago

26 Iulie 1919 – Ofensiva maghiară este înfrântă și se retrage dincolo de Tisa: Când Neamul și-a Răscumpărat Demnitatea cu Sabia

La 26 iulie 1919 ofensiva maghiară este înfrântă și se retrage dincolo de Tisa. Au…

2 zile ago

25 iulie 1857 – Compromisul franco-britanic care a pregătit nașterea României moderne

Într-un context european tensionat, marcat de rivalități imperiale și de aspirațiile naționale ale popoarelor aflate…

4 zile ago

24 Iulie 1772 – Știați că Moldova și Țara Românească au cerut unirea lor încă din anul 1772?

24 iulie 1772 – Prima voce colectivă pentru Unirea și Independența Țărilor Române În vara…

4 zile ago