Mihai Tirnoveanu

Veșmântul celor vechi e ca o taină care îmbracă nu doar trupul ci mai ales sufletul celor ce sunt curați

Veșmântul celor vechi e ca o taină care îmbracă nu doar trupul ci mai ales sufletul celor ce sunt curați

În această lume ce are nebunia de a-i scoate pe eroi, martiri și strămoși din cărți și manuale, de a suprima memoria Neamului, noi aveam ,,nebunia” de a-i îmbrăcă pe copii în haine naționale, de a le dărui cărți de Mihai Eminescu, icoane ortodoxe si steaguri tricolore; din când în când le cântăm un cântec patriotic si le povestim voievozii.

Acolo unde nu mai sunt români, sau unde mor tăcuți ca fumul înghițit de vânt, acolo mergem să aprindem zori, si să rostim prin rugăciuni cuvântul moșilor noștri.

Când bisericile plâng cu lacrimi de mure și frunze de frasini-n altar, când auzim acest bocet al Neamului, îi pomenim pe cei ce nu mai sunt împreună cu îngerașii ce țin lumânări în mâini. 

Veșmântul celor vechi e ca o taină care îmbracă nu doar trupul ci mai ales sufletul celor ce sunt curați

Aveam această ”nebunie” de a crede că noi cu jutorul Lui Dumnezeu îi putem ține pe copiii către care ne îndreptăm în paradigma hainei naționale, unde sunt cusute cu fire de demult toate cele spuse și nespuse din Istoria acestui Pământ.

Veșmântul celor vechi e ca o taină care îmbracă nu doar trupul ci mai ales sufletul celor ce sunt curați. Este un scut pe care-l înmânăm viitorilor bărbați și femei; își vor aminti poate că l-au primit cândva din partea noastră, a celor ce încă cred nelimitat în zorii de mâine.

Se dărâmă prin smintelile corectitudinii politice mituri, se surpă temelia firescului; noi, ce rămânem în Hristos ne facem însă datoria: Icoana, Eminescu, Costumul Național; Martirii, Voievozii, Strămoșii. Mergem înainte, cu Dumnezeu!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

5 zile ago